Afbeelding
Foto: Wim van der Zon

Is kritiek op groenonderhoud terecht? ‘Tijdelijk minder strak beeld’

Algemeen

DRONTEN/SWIFTERBANT - Wim van der Zon uit Swifterbant stelde in een ingezonden schrijven aan DeDrontenaar.nl dat het groenonderhoud binnen de gemeente Dronten te wensen overlaat. De gemeente meldt dat het straatbeeld inderdaad wat minder strak is, maar dat het een tijdelijk probleem is. 

Ja, het onkruid staat hoog, dat weten ze bij de gemeente Dronten ook. Maar de oplossing is simpel: geduld. “Het duurt even voordat het gras opkomt, dit heeft vooral te maken met de afgelopen droge periode. Het onkruid komt sneller op en dat zorgt tijdelijk voor een minder strak beeld. Als het gras voldoende tot ontwikkeling is gekomen en de grond voldoende daadkrachtig is voor belasting door een maaimachine, wordt de strook gemaaid.”

Er is ingezaaid met graszaad voor gazon en daardoor, zo stelt de gemeente, ontstaat er altijd even een wat ruiger beeld dan gebruikelijk. Maar zodra er gemaaid kan worden, zal de gemeente dat niet nalaten. “Dan ontstaan er de bekende gazons”, verzekert de gemeente in een reactie.

Afbeelding
Bijna één op de tien jongeren in de gemeente Dronten krijgt jeugdzorg 11 uur geleden
4 mei in Dronten.
Wat is er zaterdag te doen? Gamefestival, voorouders, voetbal, dodenherdenking 11 uur geleden
Er is dit jaar geen stembureau in De Meerpaal.
Gemeente Dronten zoekt hulp op stembureaus bij Europese verkiezingen 12 uur geleden