Afbeelding
Foto: Donkergroen

Donkergroen breidt proef met robotmaaier uit

Algemeen

DRONTEN/SWIFTERBANT - Donkergroen breidt de proef met een robotmaaier op de sportvelden uit naar asv Dronten. Sinds 2021 werkt het bedrijf, verantwoordelijk voor het sportveldenbeheer in de gemeente, al met zoā€™n maaier bij Swiftā€™64. 

ā€œWij hebben sinds voorjaar 2021 het contract voor sportveldenbeheer van de gemeente Dronten gegund gekregen. Binnen dit contract wordt er meer nadruk gelegd op duurzaamheid, omdat wij hier als bedrijf achter staan, de gemeente graag wil verduurzamen en de huidige wetgeving hier ook in veranderd. Bestrijdingsmiddelen mogen niet tot nauwelijks worden gebruiktā€, meldt Marc Dingemans van Donkergroen. 

Daarom zijn er in 2021 robotmaaiers geĆÆnstalleerd bij Swiftā€™64, als proef. Deze proef wordt doorgezet naar de velden van asv Dronten, waar de nieuwste robotmaaier van Husqvarna, de Ceora, het werk moet gaat doen. ā€œDe maaier heeft tien keer zoveel capaciteit als de robotmaaiers in Swifterbant: 50.000 m2. De robotmaaier heeft nog veel meer nieuwe innovaties. Hij kan maaien in banen en patronen en kan ieder veld maaien op verschillende hoogtes. Er zijn nog maar enkele van deze maaiers geleverd in Nederlandā€, aldus Dingemans. 

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 21 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 22 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 22 uur geleden