Zwembad De Abelen in Swifterbant.
Zwembad De Abelen in Swifterbant. Foto: ©maartenheijenk.nl

Een sneller plan voor buitenbaden, dat moet er komen

Algemeen

SWIFTERBANT/BIDDINGHUIZEN - Binnen twee jaar een plan voor de buitenbaden in Swifterbant en Biddinghuizen, dat staat in de Kadernota die donderdag werd besproken in de gemeenteraad. Maar daar gingen CDA en Leefbaar Dronten niet zomaar mee akkoord, in ieder geval gesteund door PvdA en D66.

De twee partijen kwamen donderdag met een voorstel aan het college van burgemeester en wethouders om toch zo snel mogelijk een plan van aanpak te presenteren, waarbij rekening wordt gehouden met de korte en lange termijn. Ook VVD, ChristenUnie en GroenLinks lijken zich daar wel in te kunnen vinden, maar willen nog wel in gesprek, zelfs om er een akkoordstuk van te maken.

Groot onderhoud?

De buitenzwembaden gingen dit jaar later open dan gebruikelijk, omdat de coating van de twee baden beschadigd was. Groot onderhoud, maar de gemeente Dronten en Optisport bleven steggelen over de verantwoordelijkheid.

In de motie die CDA en Leefbaar Dronten indienden, vragen de twee partijen dan ook om duidelijke afspraken bij het uitwerken van afspraken over onderhoud, exploitatie en beheer. “Leg voor alle partijen duidelijk vast wie welke rol en resultaatverplichting heeft, waarbij inzet en dienstverlening aan inwoners centraal staat”, valt te lezen. 

Wethouder Siert Jan Lap: “Wij zien en onderkennen het belang voor beide dorpen en de zucht naar antwoord. We staan positief tegenover een dergelijke motie en willen zelf ook vaart maken met die zwembaden. Maar het signaal is duidelijk, de geschetste twee jaar is niet snel genoeg.”