Afbeelding
Foto: Leo van Bemmel Fotografie

Vijfde Haringpartij levert veel geld op voor het goede doel

Algemeen

DRONTEN -  De vijfde Haringparty Dronten heeft donderdag veel geld opgeleverd voor het goede doel. In totaal werd er 20.000 euro opgehaald, waarvan 10.000 euro ging naar het Geert Popkema Jeugdfonds. 

Op het Meerpaalplein waren er een kleine 800 bezoekers van de partij, die konden genieten onder een uitstekende sfeer. Zij werden ontvangen onder de klanken van een band van het CKV, terwijl op het middenterrein een DJ zijn muziek draaide. “Je kan zeggen dat het een geslaagd netwerkevenement was”, meldt de organisatie. 

De haring ontbrak logischerwijs niet, terwijl er ook een schoolbus met lokale patat was, een paardenkar met lokaal bier, goede koffie en verschillende versnaperingen. “Kortom: genoeg om een goed gesprek te hebben met bekenden en nieuwe mensen te ontmoeten”, zo laat de organisatie van het evenement weten. 

20.000 euro

Uiteraard werd ook het eerst haringvaatje geveild en die bracht ruim 12.000 euro op. Dit bedrag werd nog aangevuld door verschillende sponsorgelden, waardoor er drie fraaie cheques werden uitgereikt. Het Geert Popkema Jeugdfonds kreeg 10.000 euro, het Betty Dekker Fonds en Stichting Paardrijden voor Gehandicapten beide 5.000 euro. “Na de veiling was het de beurt aan Lois Lane om alle gasten te vermaken met een mix aan oude en nieuwe hits. Al met al een enorm geslaagde avond”, aldus de organisatie, die in het bijzonder de Rotaryclub Dronten bedankte.