Gemeentehuis Dronten.
Gemeentehuis Dronten. Foto: ©maartenheijenk.nl

Stedenbouwkundige moet raad inspireren rond leefomgeving en groei

Algemeen

DRONTEN - Stedenbouwkundige Riek Bakker wordt dinsdag 5 juli ingevlogen voor een inspiratiesessie voor de gemeenteraad. Zij gaat samen met de raad kijken naar de visievorming en de groeiopgave binnen de gemeente. 

De gemeente Dronten is inmiddels gestart met een traject om een integrale visie op de leefomgeving te ontwikkelen en daarnaast staat de gemeente ook voor een groeiopgave. Ter voorbereiding heeft de raad Riek Bakker uitgenodigd voor een inspiratiesessie. Met haar wil de gemeente raad de vraag beantwoorden wat er in zo’n traject op je af komt en welke scenario’s passend zijn bij Dronten. 

Bakker heeft wat dat betreft recht van spreken, want de stedenbouwkundige was onder andere betrokken bij grote projecten als de Kop van Zuid in Rotterdam, woonwijk Leidsche Rijn in Utrecht en de herinrichting van centra van middelgrote steden als Venlo en Roosendaal. Ook was zij actief als hoogleraar stedenbouwkunde aan de Technische Universiteit van Eindhoven.

Bakker stat de sessie met een presentatie, om vanuit de Drontense context de mogelijkheden en kansen die er zijn bij een groeiopgave te benoemen. Maar ook eventuele valkuilen en aandachtspunten te benoemen. Daarna is er een open onderling gesprek tussen de deelnemers, om onder meer met elkaar te verkennen welke scenario’s denkbaar en haalbaar zijn. En over thema’s als de rol en positie van de agrarische sector, verduurzaming, vitaliteit en mobiliteit.

Iedereen is welkom

Belangstellenden zijn van harte welkom om 5 juli naar de raadszaal te komen. De sessie start om 19.30 uur.