Afbeelding
Foto: ©maartenheijenk.nl

Inspiratiesessie met Riek Bakker: ‘Denk nou niet in pro-ble-men’

Politiek

DRONTEN - Het advies van Riek Bakker aan de aanwezigen bij de inspiratiesessie van de gemeente Dronten was dinsdagavond duidelijk: problemen komen er vast en zeker, maar denk niet in die problemen. 

Bakker probeerde de gemeenteraadsleden en andere belangstellenden te inspireren over de visievorming en de groeiopgave die er binnen de gemeente Dronten liggen. Ze gaf een presentatie waarin ze onder andere vertelde over haar eigen ervaringen rond de projecten de Kop van Zuid in Rotterdam en woonwijk Leidsche Rijn in Utrecht. 

Na die presentatie ontstond er een levendige discussie, waarin de boodschap van Bakker duidelijk was. “Denk nou niet in pro-ble-men. Jullie hebben allemaal de neiging om alle problemen in de arena te donderen en dan kunnen we weer niks. Weg met die problemen, zoek uit wat je wil!” 

Windmolens

Meerdere keren kwamen ook de windmolens voorbij in de discussie. Een van de aanwezigen stelde dat de gemeente zichzelf heeft vastgezet door het bouwen van de molens en dat daardoor uitbreiding moeilijk wordt. “Luister, even over die windmolens”, begon Bakker. “Het is heel handig om beren op de weg te toveren, maar dan laat je je belemmeren. Als je ziet wat er nu aan de hand is... Iedereen zegt, we willen het oplossen en hebben goede voorbeelden nodig. Jullie hebben minder harde en grotere problemen dan de rest van het land, dus je kan een voorbeeld zijn van heb ik jou daar. En dan gaan we echt wel in de auto bij de minister zitten en zeggen; kun je ‘effe’ wat doen aan die windmolens?”

De allesomvattende conclusie die Bakker met de aanwezigen deelde? Het moge duidelijk zijn, niet in problemen denken, maar plannen maken, een visie ontwikkelen en het daar ook vooral met de inwoners over hebben. “Niets wordt er door je strot gedrukt, niets!”, stelde Bakker nog. De politiek is aan zet. 

!