Een eerdere editie van de Zomer-3-Daagse
Een eerdere editie van de Zomer-3-Daagse Foto: ©maartenheijenk.nl

Mantelzorgers in het zonnetje tijdens Zomer-3-Daagse

Algemeen

DRONTEN - Mantelkring en OpenJeHart organiseren op 14, 15 en 16 juli de derde editie van de Zomer-3-Daagse. Tijdens dit driedaagse evenement is er vanuit Mantelkring speciale aandacht voor mantelzorgers. “Als mantelzorger mag je jezelf dit cadeau geven”, laten Lianne Wolfert namens de organisatie weten. 

De Zomer-3-Daagse bestaat uit tal van gratis activiteiten en is volgens de organisatie een uitstekende gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten. Dat is in de lijn van de activiteiten die OpenJeHart en Mantelkring door het hele jaar in de gemeente Dronten organiseren. De 3-Daagse in juli is inmiddels een traditie. “Juist in deze periode willen we iets extra’s doen voor de mensen. Veel ligt er stil, mensen zijn op vakantie. Juist dan hebben mensen behoefte aan gezelligheid, samen zijn en genieten van de zomerse dagen’’, zegt Wolfert.

Mantelzorgers

De mantelzorgers worden nadrukkelijk uitgenodigd voor de Zomer-3-Daagse. Wolfert: “Zorg je voor een ander, dan ben je nog eens extra welkom. Mantelzorgers kunnen vaak niet weg, terwijl ze hard toe zijn aan een beetje ontspanning. Neem je zorgvrager gerust mee!”

Op het programma van de Zomer-3-Daagse staan onder meer diverse creatieve workshops (schilderen, mozaïeken, strovlechten), bewegen (dagelijkse wandeling, djembé workshop, yoga en zumba) en tevens zijn er een mantelzorgmakelaar en een specialist eenzaamheid aanwezig. Zij geven een informatieve workshop. De activiteiten zijn op 14 en 15 juli bij Leisure World aan Het Spaarne 71. De finale is op zaterdagmiddag in De Meerpaal. 

!