Afbeelding
Foto: ©maartenheijenk.nl

Gemeente gaat liefst 45.000 minicontainers vervangen

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten gaat tussen september en december van het komende jaar liefst 45.000 minicontainers vervangen. Het gaat voornamelijk om de papiercontainers die bewoners aan huis hebben. Deze containers zouden in de basis te klein en aan vervanging toe zijn.

‘De containers zijn al lange tijd afgeschreven en de vele vervangingen leiden tot veel extra inzet van personeel. De minicontainers zijn ook te klein in relatie tot de inzamelfrequentie’, schrijft de gemeente. Er wordt gedacht dat een grotere container gaat leiden tot meer papier en zo bijdraagt aan een betere afvalscheiding. 

Registratie met chip

Alle nieuwe containers worden op adresniveau geregistreerd met een chip in een containermanagementsyteem. ‘Dit heeft als doel een betere voorraadbeheer, het voorkomen van illegale aanbiedingen, beter te kunnen sturen op efficie¨nte route inzameling, en inwoners gerichter te kunnen informeren over afvalscheiding. Inwoners krijgen vooraf de keuze in welk volume container zij wensen te ontvangen’, meldt de gemeente nog. 

Bij het registeren van de chipgegevens is volgens de gemeente rekening gehouden met AVG. Er worden niet meer gegevens vastgelegd dan noodzakelijk en er wordt zorgvuldig met deze gegevens omgegaan. Het gaat hierbij om straat, huisnummer, postcode en plaats. ‘Vanuit het oogpunt van transparantie naar inwoners heeft de gemeente een ‘Privacyverklaring Afvalpas & Registratiechip’ opgesteld. Deze is aanvullend op de algemene privacyverklaring en het privacyreglement van de gemeente Dronten’, stelt de gemeente.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 10 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 11 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 11 uur geleden