Teun van Beek stelt tevreden te zijn over de feestweek in Biddinghuizen.
Teun van Beek stelt tevreden te zijn over de feestweek in Biddinghuizen. Foto: maartenheijenk.nl

IJsvogel meer dan tevreden over feestweek: ‘Toch afwachten’

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - Stichting De IJsvogel uit Biddinghuizen kon afgelopen week eindelijk weer een feestweek organiseren en kijkt daar met een tevreden gevoel op terug. “Je moet toch even afwachten hoe het gaat, maar alles was goed”, stelt Teun van Beek, algemeen bestuurslid van De IJsvogel. 

De organisatie koos ervoor om een grotere tent neer te zetten dan de laatste jaren gebruikelijk, waaruit je zou kunnen concluderen dat de verwachtingen hoog waren. “We hadden die anderhalve meter nog in ons achterhoofd, daarom hebben we een grotere tent neergezet. Maar daar hebben we geen spijt van gekregen hoor. Het was goed vol, iedereen heeft genoten”, weet Van Beek. 

Het programma startte op woensdag met de kindermiddag en eindigde op zondag met de interreligieuze bijeenkomst. Tussendoor was er onder andere Heel Biddinghuizen Bakt, een braderie, een hobbymarkt en uiteraard een feestavond. Het mooiste? “Daar kan ik geen antwoord op geven, dan doe ik andere dingen tekort”, zegt Van Beek. “Het was allemaal hartstikke leuk. Neem de feestavond. Je hoort vaak dat jongeren thuis al van alles gaan doen en meer dan vrolijk naar een feest komen, zeg maar. Daar hebben wij helemaal geen last van gehad. Het was top.”

Vrijwilligers

En om dan nog maar een positief punt te noemen: De IJsvogel heeft er weer extra vrijwilligers bij, net als sponsoren. Van Beek: “Dat moet je na de corona natuurlijk nog maar zien. Er zijn veel bedrijven omgevallen en mensen hebben de vrijheid ervaren. Maar wij hebben nieuwe vrijwilligers erbij, nieuwe sponsoren erbij, wat dat betreft hebben we gelukkig geen klagen.”

Zo beleefde Biddinghuizen een fraaie feestweek. “Een hoop positieve reacties uit het dorp gehoord over alle dagen. Als de bezoekers tevreden zijn, zijn wij ook tevreden”, aldus Van Beek.