Afbeelding
Foto: Piek Fotografie en Video

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten

Algemeen

DRONTEN - Het Prinses Beatrix Spierfonds is voor de collecteweek (11 tot en met 17 september) op zoek naar collectanten. In deze week zetten vrijwilligers door heel Nederland zich in voor de strijd tegen spierziekten. Het Spierfonds krijgt geen overheidssteun en is volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers.

Om het de vrijwilligers zo makkelijk mogelijk te maken kan iedereen voor het Spierfonds collecteren op zijn eigen manier. “We zijn op zoek naar vrijwilligers die ons gedreven en ook gezellige team komen versterken. Collecteren kan je helemaal op je eigen manier doen. Je kan vanuit huis een digitale collectebus aanmaken en je vrienden, familie of buren een appje of een mailtje sturen of je kan, terwijl je toch met de hond aan het wandelen bent, flyers met onze QR-code in de buurt verspreiden. Zo kan iedereen thuis een bijdrage doen”, zegt Joanna van Drongelen, hoofd collecte en vrijwilligersorganisatie. 

Ook is het mogelijk om ouderwets met de collectebus op stap te gaan. “Alles kan en mag”, stelt Van Drongelen. “Wij willen het onze vrijwilligers zo makkelijk mogelijk maken en passen de manier van collecteren aan op individuele wensen van onze vrijwilligers. Zo hopen we zoveel mogelijk vrijwilligers te bereiken die ons gaan helpen in september.”

Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen zich aanmelden via www.spierfonds.nl/collecteren.  

!