Veluwemeer
Veluwemeer Foto: ©maartenheijenk.nl

Droogte houdt aan, Waterschap vult Veluwemeer aan

Algemeen

DRONTEN - De droogte houdt aan en daarom gaat het Waterschap Zuiderzeeland dit weekend wederom water uit het Markermeer richting het Veluwemeer pompen. Op die manier moet het waterpeil in het Veluwemeer goed blijven.

Het Waterschap doet dat in opdracht van Rijkswaterstaat en geeft aan dat het niet ten koste gaat van het waterpeil in heel Flevoland. ‘Vanuit het Markermeer laten we water in via de sluis bij Gemaal de Blocq van Kuffeler in Almere. Dit water gaat via de Hoge Vaart naar Gemaal Lovink bij Biddinghuizen. Daar pompt het waterschap het water weer het Veluwemeer in. Eigenlijk laten we het water alleen maar door Flevoland heen gaan, zonder dat het waterpeil zakt’, legt het Waterschap uit. 

Oproep

Eigenaren van boten en woonboten in de Hoge Vaart en Noorderplassen wordt gevraagd de komende tijd de lijnen van hun boot goed in de gaten te houden. Het waterpeil kan op deze twee plekken namelijk verschillen. ‘Doorvaarthoogtes bij bijvoorbeeld bruggen zijn lager. Het is verstandig voor booteigenaren om hier rekening mee houden. Het verschil in het waterpeil komt door de extra aanvoer van water voor het Veluwemeer’, meldt het Waterschap.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 2 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 3 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 3 uur geleden