Lowlands donderdag: campings snel vol, ‘stil feestje’ als begin

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - Het Lowlands Festival is donderdag al losgebarsten. Officieel begint het festival pas vrijdag, maar vele bezoekers trokken een dag eerder al richting de campings. En er werd, al bijna traditiegetrouw, een ‘stil feestje’ gebouwd met een enorme silent disco. 

Het is al vroeg een drukte van jewelste op de wegen rond het festivalterrein. Op de Bremerbergweg staan een file tot bijna in Biddinghuizen, terwijl ook de Spijkweg, de Harderdijk en de weg van Dronten naar Elburg vollopen. Het moge daarmee duidelijk zijn: na enkele jaren van afwezigheid heeft iedereen weer zin in Lowlands, de campings lopen op deze ochtend dan ook al snel vol. 

Terwijl iedereen zijn of haar plekje nog aan het vinden is, gaan de eerste bezoekers al in de rij staan voor de inmiddels welbekende koptelefoons. Lowlands begint dan officieel pas op vrijdag, een dag eerder wordt er via 30.000 koptelefoons al een klein feestje gebouwd. Op meerdere kanalen en in meerdere tenten is er een silent disco, waar iedereen maar wat graag bij wil zijn. Het is een voorbode voor het weekend, ook dat moge duidelijk zijn. 

Vrijdag

Op vrijdag begint Lowlands officieel, dan is het volledige terrein toegankelijk. In de Alpha, het grootste podium van het festival, begint het programma om 14.00 uur met Frenna Deluxe. Om 20.15 uur staat Liam Gallagher daar op het podium, waarna van 22.45 tot 0.00 The Opposites optreden. 

Afbeelding
Andy Snijdt Hout | Wat is dit toch een leuk feest 5 uur geleden
Afbeelding
Wat is er zondag te doen? Darttoernooi, Igor Popov, Wereldlichtjesdag 5 uur geleden
Afbeelding
Polderleven in Beeld | De torens van Dronten 6 uur geleden