Het station aan het Olsterpad. Daar ontstonden vrijdagmiddag grote problemen.
Het station aan het Olsterpad. Daar ontstonden vrijdagmiddag grote problemen. Foto: Wouter Foppen

The day after: Overijsselseweg nog dicht, geen treinen van en naar Lelystad

Algemeen

DRONTEN - De meeste wegen in Dronten zijn zaterdag weer open nadat het vrijdag helemaal misging met de hoogspanningskabels. De Overijsselseweg is tot zeker 12.00 uur nog afgesloten. Burgemeester Jean Paul Gebben reageerde geschrokken op wat er gebeurde. 

Op de N307, de Overijsselseweg tussen Lelystad en Dronten, kunnen tot 12.00 uur nog geen auto’s rijden, omdat er nog kabels opgeruimd moeten worden. Het gaat om het wegdeel richting de A6, tussen de Biddingweg en de Dronterringweg. 

Burgmeester geschrokken

Burgemeester Jean Paul Gebben schrok van de impact van de stroomstoring en de bijkomende problemen, zo valt te lezen op de site van de gemeente Dronten. "Maar de gecoördineerde hulpdiensten hadden de situatie snel onder controle. Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak precies is. De gemeente zal daartoe contact opnemen met TenneT."

Grote problemen op het spoor

Ook op het spoor ging het door de problemen met de hoogspanningskabels flink mis en die duren nog wel even voort. Door een defecte bovenleiding rijden er tussen Dronten en Lelystad Centrum tot ten minste woensdag 5.00 uur geen treinen. Er worden bussen ingezet om de reizigers verder te helpen.