Afbeelding
Foto: Odd Fellows

Odd Fellows komt met speciale actie rond Kinderboekenweek

Algemeen

DRONTEN - Odd Fellows, de winkel voor tweedehands boeken in Dronten, komt in het kader van de Kinderboekenweek met een speciale actie. De etalage van de winkel in het Drontense winkelcentrum Suydersee wordt vanaf vrijdag sfeervol ingericht en kinderen kunnen bij aankoop van een kinderboek een dobbelsteen gooien om een cadeautje uit te zoeken.                                                                                             

De actie is bedacht door twee van de vele vrijwilligers die werken in deze boekwinkel. Marjon Leeftink en Trudy Verbeek zorgen niet alleen voor een etalage met kinderboeken, natuur en sprookjes, maar zorgen er ook voor dat er vanaf vrijdag allerlei verschillende genummerde cadeautjes te winnen zijn.

“Onze boeken zijn te koop voor vriendelijke prijsjes, doorgaans e´e´n tot enkele euro’s”, vertelt Trudy. “Alle kinderen die een boek kopen, mogen gooien met een dobbelsteen. Gooien ze bijvoorbeeld het nummer 5, dan mogen ze een cadeautje uitzoeken met het nummer 5 erop.”

‘Gi-Ga-Groen’

Met het thema van de Kinderboekenweek 2022, ‘Gi-Ga-Groen,’ kunnen de vrijwilligers goed uit de voeten om de etalage in te richten. “Het thema richt zich op alles wat de natuur te bieden heeft”, licht Marjon toe. “Denk aan dieren, aan leefklimaat, aan bomen, planten, bos en zee. Het gaat over alle avonturen die je in de natuur kunt beleven, maar ook over hoe kwetsbaar de natuur is en wat we kunnen doen om de natuur te beschermen. Een mooi breed en actueel thema, vind ik, waar we heel wat boeken over hebben en een mooie etalage bij kunnen maken.”

Iedereen is van harte welkom in de winkel aan Het Ruim 48 in Dronten.