De jongeren van het ErvaringscafƩ samen met wethouder Peter Duvekot (linksboven).
De jongeren van het ErvaringscafƩ samen met wethouder Peter Duvekot (linksboven). Foto: Eigen foto

Wethouder Duvekot bezoekt ErvaringscafĆ©: ā€˜Onder de indrukā€™

Algemeen

DRONTEN - Wethouder Peter Duvekot heeft afgelopen donderdag een bezoek gebracht aan het ErvaringscafĆ© in jongerencentrum Chillpoint. ā€œIk ben onder de indruk van de verbinding en de openheid waarmee de jongeren hun verhalen delen en naar elkaar luisterenā€, zei hij. 

Het ErvaringscafĆ© vindt om de vier weken plaats en heeft als doel om jongeren persoonlijke ervaringen met elkaar te laten delen. Machiel Vellema van het jongerenwerk en ervaringsdeskundige Serina van de stichting ExpEx. organiseren deze avonden in samenwerking met de jongeren. 

Ervaringen van de jongeren lopen uiteen van vraagstukken op het gebied van genderdiversiteit, jeugdzorg, verlies van een dierbare, eenzaamheid, pestverleden, traumaā€™s en verslavingen. Op dit momenten zijn er 17 jongeren betrokken in de leeftijd van 14 tot 23 jaar.

Genodigden

Na tien maanden vonden de jongeren het tijd om een avond te organiseren om ook andere genodigden deelgenoot te maken van hun ervaringen. De avond werd geopend door jongerenwerker Machiel, die vertelde over het ontstaan van het ErvaringscafƩ. Vervolgens werd de groep verdeeld en was het de beurt aan de jongeren. Aan de hand van fotoportretten vertelden zij waarom ze bij het ErvaringscafƩ komen en deelden twee jongeren hun ervaringsverhaal, dat zichtbaar diepe indruk maakte op de genodigden.

Zo ook bij wethouder Duvekot, die de jongeren na afloop bedankte voor de uitnodiging. Tijdens de afsluiting werden er nog twee personen in het zonnetje gezet: Hans Bosvelt van Samen1 en Olaf Oosterman van stichting Live Your Dream. Eerstgenoemde doneerde een gewonnen bedrag van 2500 euro aan het ErvaringscafƩ, terwijl Oosterman namens de stichting de jongeren de mogelijkheid heeft geboden om met hem een uitdagende reis te maken.

De lezers van DeDrontenaar.nl vonden dit drie jaar geleden de belangrijkste kenmerken van Swifterbant.
Dorpsbelangen Swifterbant zoekt drie foto's: "Ja, dit is typisch Swifterbant" 20 uur geleden
De Industrieweg in Swifterbant.
Een Boompje Opzetten | Watercipressen of Chinese moerascipres in Swifterbant Een Boompje Opzetten 21 uur geleden
Vorige winnaars van Het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Peuter- en kleutergym, Het Beste Idee van Dronten 21 uur geleden