Het bord waarmee wordt aangegeven dat At Sea bereikbaar is.
Het bord waarmee wordt aangegeven dat At Sea bereikbaar is. Foto: Wouter Foppen

Flinke gevolgen voor At Sea: ‘Provincies komen afspraak niet na’

Algemeen

DRONTEN - Bar & Restaurant At Sea stelt dat de provincies Flevoland en Overijssel een gemaakte afspraak rond de werkzaamheden bij Roggebot niet nakomen. Het doorgaande verkeer tussen Elburg en Kampen zou worden omgeleid via de parallelweg van de N307 om uit te komen op de N306, maar dat is niet het geval.

Eigenaar Raymon Duffels is zacht gezegd niet te spreken over de beslissing van de provincies om de N306, de dijk tussen Elburg en Kampen, voorlopig dicht te gooien voor het doorgaande verkeer. Volgens Duffels heeft hij met de provincies afgesproken dat het verkeer over de N306 zou kunnen. “Dat ook At Sea onder deze werkzaamheden te lijden zou krijgen, was evident”, stelt hij. “Maar om de schade zoveel mogelijk te beperken, zijn er afspraken gemaakt tussen het strandpaviljoen en Provincie Overijssel en Provincie Flevoland. Dat de provincies deze afspraken niet nakomen, heeft grote gevolgen voor de bezoekersstroom.”

Als je nu vanuit de richting Kampen naar At Sea wil, ga je met een grote boog om het strandpaviljoen heen. Aan de kant van Elburg staat een bord dat At Sea bereikbaar is, maar dat is pas goed te zien als je de stoplichten voorbij bent en op de dijk rijdt. Er rijden echter amper mensen de dijk op, aangezien de weg na At Sea afgesloten is. Het gevolg is dat At Sea minder bezoekers over de vloer krijgt, terwijl er een andere afspraak met de provincies is gemaakt. 

‘Goed bereikbaar’

De provincie Flevoland meldt dat het een klacht heeft ontvangen van At Sea en dat het die ‘aan het bestuderen’ is. Tegelijkertijd vindt de provincie dat At Sea goed te bereiken is, zo stelt een woordvoerder. “De N307/Roggebot is een omvangrijk project. We vernieuwen de N307 en slopen het Roggebotcomplex. Hierdoor kan tijdelijk hinder ontstaan in de omgeving. De aannemer is gedurende het bouwproces in goed overleg met alle betrokkenen en stemt (mogelijke en/of tijdelijke) hinder altijd af. Strandpaviljoen At Sea is gedurende het gehele project goed bereikbaar met de auto, fiets en te voet.”

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 3 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 4 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 4 uur geleden