Afbeelding
Foto: Pixabay

Oliebollenbakkersgilde houdt ‘beroemde’ oliebollenactie

Algemeen

DRONTEN - Het oliebollenbakkersgilde van de Protestantse gemeente Dronten houdt na twee jaar van afwezigheid weer haar naar eigen zeggen beroemde oliebollenactie. Een grote groep vrijwilligers gaat zeker 24.000 oliebollen bakken voor drie goede doelen. 

Het is mogelijk om de oliebollen te bestellen in zakken van 10 stuks, per zak betaal je acht euro. “De oliebollen worden ieder jaar weer geroemd om hun smaak en kwaliteit!”, melden de bakkers, die geld ophalen voor stichting Mtangani, Stichting Magic Care en het ouderenwerk van de protestantse gemeente Dronten. 

De bestelde oliebollen kunnen op 31 december opgehaald worden tussen 10.00 en 12.00 uur in kerkcentrum de Ark in Dronten. Bij het ophalen is er ook gelegenheid om de verse oliebollen te proeven onder het genot van een gezellig kopje koffie.

Voedselbank

Naast financiële steun aan de goede doelen levert het oliebollenbakkersgilde ook 1.500 oliebollen aan de voedselbank in Dronten. De kosten van deze bollen worden gesponsord door de lokale ondernemers Volvo Jacob Schaap, Kerremans makelaardij en Keje horren en raamdecoratie.