Een van de locaties van Kinderopvang Dronten.
Een van de locaties van Kinderopvang Dronten. Foto: Kinderopvang Dronten

Kinderopvang Dronten herstart baby- en dreumesinstuif

Algemeen

DRONTEN - Kinderopvang Dronten houdt vanaf 11 januari wekelijks een baby- en dreumesinstuif op locaties in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen. Kinderen tussen de 0 en 2 jaar oud zijn samen met hun ouder(s) van harte welkom om een ochtend te komen spelen en elkaar te ontmoeten.

Locatiesmanagers Janna van der Welle en Anita Sari vertellen over de herstart van de baby- en dreumesinstuif. ā€œVoor (groot)ouders is de instuif een plek om andere opvoeders te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. Onder begeleiding van een pedagogisch professional doen ouders samen met hun kinderen mee aan kringspelletjes, zingen van liedjes, voorlezen en knutselen, alles rondom een thema.ā€

ā€œNatuurlijk hoort hier ook een kop koffie of thee bijā€, vervolgen de twee. ā€œVoor de kinderen is er drinken en een gezonde snack, die we gezellig samen opeten. Tijdens deze ochtenden worden kinderen door spel en muziek gestimuleerd in hun (taal-)ontwikkeling. Doorstromen naar de peuteropvang, en uiteindelijk naar de basisschool, wordt daardoor makkelijker.ā€

Gelijke kansen

Kinderopvang Dronten gelooft in gelijke kansen voor ieder kind en vindt het belangrijk om een verbindende rol te spelen in de gemeente Dronten. Alle ouders met jonge kinderen, waaronder ook nieuwkomers, zijn daarom met nadruk uitgenodigd. ā€œIn aanraking komen met de Nederlandse taal bevordert integratie, net als het uitbreiden van je sociale netwerk. Voor kinderen kan het regelmatig bezoeken aan de instuif bijdragen aan het voorkomen van een taalachterstandā€, legt Anita uit.

Iedere eerste woensdag van de maand is de baby- en dreumesinstuif in KC Zuid in Dronten. Elke tweede woensdag en elke vierde woensdag van de maand is er eentje in KC Swifterbant, iedere derde woensdag van de maand wordt Biddinghuizen bezocht. De toegang is gratis.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 15 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 16 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 16 uur geleden