Afbeelding
Foto: Aangeleverd

De tulp van Dronten ‘Polder Pink’ in de etalages

Algemeen

DRONTEN - In een aantal etalages in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant is sinds deze week de ‘Polder Pink’ te bewonderen. Dat is naam van deze Dronter bloem waarmee Judith Versluis in het voorjaar van 2021 de wedstrijd ‘Dronten, geef onze tulp een naam’ won. 

Ondertussen is het ontwikkelingsproces van de tulp in volle gang en dit jaar staat de Polder Pink voor het eerst in kleine aantallen in bloei. Die bloei wordt met de etalage-actie nu met de inwoners van de gemeente Dronten gedeeld.

“Polder Pink is een prachtige dubbel roze gefranjerde tulp voor ons kleurrijke gebied”, aldus Josje Waagmeester van marketing-platform Dronten Geeft Je De Ruimte. Door een letterlijk doorkijkje zijn de tulpen te bewonderen in een vaas op een hoge sokkel, alsof je naar een schilderijtje kijkt. 

Bij het scannen van de afgebeelde QR-code op het doorkijkscherm kom je uit op de webpagina met alle informatie over de Polder Pink zoals het ontstaan van de naam en het ontwikkelingsproces van de tulp. De Polder Pink is ongeveer 1 tot 2 weken in de etalages te zien van: 

Biddinghuizen:
Van Bemmel Bloemen

Dronten:
Anemoon
Bloeiend Dronten
Voormalig pand van de C&A
Huis van de gemeente Dronten

Swifterbant:
Albert Heijn