Afbeelding
Foto: Dick Vos ©

Informatieavond gemeenschappelijk landbouwbeleid voor Flevolandse boeren

Algemeen

DRONTEN - Provincie Flevoland houdt op 24 april, samen met het Flevolands Agrarisch Collectief (FAC) en Countus, een informatieavond voor over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Flevolandse agrariërs zijn daarvoor van harte uitgenodigd. Zij krijgen een praktische uitleg over de mogelijkheden van de eco-regeling, het agrarisch natuurbeheer en hoe die zich verhouden tot de bedrijfsvoering.

Tijdens deze avond wordt ook stil gestaan bij het aanvragen van de eco-regeling. Agrariërs kunnen deze regeling nog tot en met 15 mei 2023 aanvragen via rvo.nl. 

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tot en met woensdag 19 april 2023 via: glb@flevoland.nl. Hiermee melden zij zich ook direct aan voor nieuwsbrieven of andere toekomstige informatie over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) in Flevoland. De deelname aan de informatieavond is kosteloos. 

Over de eco-regeling

De eco-regeling is een extra beloning bovenop de agrarische basispremie en maakt onderdeel uit van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Met de eco-regeling wordt toekomstbestendig boeren beloond. Zo worden boeren gestimuleerd om bij te dragen aan de 5 doelen van het GLB: biodiversiteit, bodem en lucht, klimaat, landschap en water. 

Met het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) werkt Nederland aan toekomstbestendige landbouw, het versterken van de natuur en een leefbaar platteland. Van 2023 tot 2027 biedt het GLB subsidies aan voor initiatieven die bijdragen aan deze doelen. Het GLB stelt subsidies beschikbaar voor agrariërs en organisaties die zich inspannen voor een toekomstbestendig bedrijf en een veerkrachtig platteland. Meer informatie over het GLB in Flevoland vindt u op: flevoland.nl/glb.

Tijdstip: maandagavond 24 april om 19:00-22:00 uur (met netwerkborrel)
Aanmelden: glb@flevoland.nl

Programma

19:00 uur inloop
19:30 uur welkom door de dagvoorzitter van provincie Flevoland
19:40 uur presentatie door het Flevolands Agrarisch Collectief (FAC) en Countus
20:30 uur ruimte voor vragen
21:15 uur afsluiting door dagvoorzitter, door naar de netwerkborrel
22:00 uur einde netwerkborrel

Afbeelding
Bijna één op de tien jongeren in de gemeente Dronten krijgt jeugdzorg 17 uur geleden
4 mei in Dronten.
Wat is er zaterdag te doen? Gamefestival, voorouders, voetbal, dodenherdenking 17 uur geleden
Er is dit jaar geen stembureau in De Meerpaal.
Gemeente Dronten zoekt hulp op stembureaus bij Europese verkiezingen 18 uur geleden