Afbeelding
Foto: Pixabay

Subsidie voor activiteiten voor OekraĆÆners in Flevoland

Algemeen

DRONTEN - Stichtingen, bedrijven, kerken en samenwerkingsverbanden in Flevoland met een idee voor een activiteit waaraan OekraĆÆners deel kunnen nemen, kunnen subsidie aanvragen bij provincie Flevoland. Het gaat hierbij om een activiteit waarbij ontmoeting en verbinding centraal staat of wat de vluchtelingen op weg helpt in Flevoland, zoals Summer School, taallessen, workshops, culturele of andere activiteiten. Deze subsidie heet ā€œNadere regels ondersteuning maatschappelijke initiatieven voor OekraĆÆense vluchtelingenā€ en kan helpen om de activiteit of het maatschappelijke initiatief uit te voeren.

Activiteiten

Het afgelopen jaar zijn er in Flevoland verschillende activiteiten georganiseerd voor OekraĆÆense vluchtelingen die in Flevoland verblijven. Talrijke vrijwilligers en organisaties hebben zich ingezet om het verblijf in Flevoland zo prettig mogelijk te maken. Om de OekraĆÆners in Flevoland op weg te helpen en ontmoeting en verbinding te stimuleren. Maar ook om een stukje afleiding te bieden. Daarnaast zijn taallessen nodig om het vinden van betekenisvol werk makkelijker te maken. Omdat de oorlog nog steeds voortduurt en het onduidelijk is of en wanneer de OekraĆÆners terug kunnen naar hun thuisland, is het belangrijk om hier aandacht voor te houden. Om activiteiten te kunnen organiseren kan subsidie aangevraagd worden bij de provincie. Hiervoor gelden bepaalde voorwaarden.

Vraag subsidie aan

Het minimale bedrag dat wordt toegekend is ā‚¬ 500 en het maximale bedrag is ā‚¬ 25.000 wanneer de aanvrager een instelling of organisatie is en ā‚¬ 50.000 als het gaat om professionele taallessen in de Nederlandse en/of Engelse taal. De overige voorwaarden staan ook op de website Flevoland Helpt OekraĆÆne vermeld.

Hulp nodig bij subsidieaanvraag

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de subsidie, neem dan via de website Flevoland Helpt OekraĆÆne contact op met het Meldpunt Flevoland helpt OekraĆÆne.

De lezers van DeDrontenaar.nl vonden dit drie jaar geleden de belangrijkste kenmerken van Swifterbant.
Dorpsbelangen Swifterbant zoekt drie foto's: "Ja, dit is typisch Swifterbant" 17 uur geleden
De Industrieweg in Swifterbant.
Een Boompje Opzetten | Watercipressen of Chinese moerascipres in Swifterbant Een Boompje Opzetten 18 uur geleden
Vorige winnaars van Het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Peuter- en kleutergym, Het Beste Idee van Dronten 18 uur geleden