v.l.n.r Joppe Ketting (buurtsportcoach De Meerpaal / Sport in Dronten), Wido Ekkel (locatiemanager Optisport) en Jolanda Schram (teamleider Optisport).
v.l.n.r Joppe Ketting (buurtsportcoach De Meerpaal / Sport in Dronten), Wido Ekkel (locatiemanager Optisport) en Jolanda Schram (teamleider Optisport). Foto: Aangeleverd

Nieuw loopevenement voor jong en oud dwars door Dronten

Algemeen Insta-drontenaar

DRONTEN - Op zondag 4 juni wordt de Optisport Urban Trail Dronten gehouden, een recreatieve loop voor wandelaars en hardlopers vanaf 6 jaar oud. Het is een uniek evenement dat meer biedt dan alleen maar hardlopen of wandelen. Deelnemers ontdekken Dronten tijdens deze run, die langs allerlei plekken en gebouwen gaat, zoals het gemeentehuis, het politiebureau en De Meerpaal. De finish is op het binnenplein van De Meerpaal, waar deelnemers worden aangemoedigd door publiek.

Er zijn drie categorieën: 2,5 km wandelen, 5 km hardlopen en 5 km wandelen. Het aantal deelnemers is beperkt tot 450 personen, dus snel inschrijven is aan te raden. De online inschrijving is geopend via de website www.meerpaal.nl/urban-trail-dronten. Hulp bij het inschrijven is beschikbaar op het Serviceplein van De Meerpaal.

Joppe Ketting, buurtsportcoach van De Meerpaal / Sport in Dronten, is de drijvende kracht achter dit sportieve evenement. “We willen mensen in beweging krijgen die minimaal 2,5 km kunnen wandelen. We hebben een speciale route ontwikkeld die anders is dan andere evenementen. Deelnemers lopen en rennen letterlijk door unieke locaties in Dronten, zoals de raadszaal in het gemeentehuis, het politiebureau en de grote zaal van De Meerpaal. We zijn erg blij met de medewerking van alle organisaties, winkeliers en vrijwilligers. Het wordt een evenement van en voor Drontenaren. Als het een succes wordt, willen we dit vaker organiseren, bijvoorbeeld ook voor mindervaliden en voor langere afstanden.”

De Urban Trail Dronten is een initiatief van De Meerpaal / Sport in Dronten en wordt mede mogelijk gemaakt door Optisport en diverse andere organisaties, waaronder t’ Dok / Optisport, Huis van de Gemeente Dronten, AV Flevo Delta, Aad de Jonge zwembad, Politie Dronten, Ontmoetingspark buiten, Rede passage / Suydersee Stadscentrum Dronten.