Wethouder Hillebregt brengt eerste stem uit en Manon van Balen van IVN
Wethouder Hillebregt brengt eerste stem uit en Manon van Balen van IVN Foto: Fotostudio Wierd

Gemeente lanceert ‘tuinheldenverkiezing’

Algemeen

DRONTEN – Op de Internationale Dag van de Biodiversiteit lanceerde gemeente Dronten de Tuinheldenverkiezing. De verkiezing is bedoeld om aandacht te vragen voor biodiversiteit in de gemeente Dronten en het belang van groen voor planten, dieren en mensen. Wethouder Lazise Hillebregt heeft maandagochtend om 13.30u de eerste stem uitgebracht.

De Tuinheldenverkiezing draait om dieren en planten die voortkomen in de gemeente Dronten. Een tuin waar diverse Tuinhelden voorkomen is beter bestand tegen extreme weersomstandigheden en plagen. Tuinhelden zijn dieren en planten die jou helpen in de tuin. Zo zorgt bijvoorbeeld de koolmees ervoor dat muggen of eikenprocessierupsen minder snel een plaag vormen. Bomen zorgen voor schaduw en verkoeling op warme dagen en bieden een leefomgeving voor vogels en insecten.

Stem op jouw favoriete Tuinheld

Zes Tuinhelden doen mee aan de verkiezing: regenworm, wilde appel, koolmees, egel, wilde bij en watersalamander. Stem nu op jouw favoriete Tuinheld van Dronten en help mee aan een groenere en biodiverse omgeving. Van 22 mei tot en met 1 juli kan er gestemd worden in het Huis van de Gemeente Dronten of online op dronten.nl/tuinhelden.

Wethouder Lazise Hillebregt is blij met de Tuinheldenverkiezing: “Een groene omgeving is niet alleen mooi, het is ook goed voor de biodiversiteit en voor ons als mensen. Ik hoop dat veel mensen gaan stemmen op hun favoriete Tuinheld en daarmee laten zien dat zij ook vinden dat groen belangrijk is.”