Afbeelding
Eigen foto

Doe de paspoort en identiteitskaart check voor je vertrek

Algemeen

FLEVOLAND - De zomer staat voor de deur en je kijkt reikhalzend uit naar de vakantie. De korte broek, zonnebril, reisgids en slippers zijn ingepakt, maar is je paspoort of ID-kaart ook klaar voor de zomer? Is deze bijvoorbeeld nog wel geldig? Het Informatiepunt Digitale Overheid in FlevoMeer Bibliotheek helpt je met deze zomercheck. “Zo strandt je vakantie niet al voordat deze is begonnen.”

Iedereen die op vakantie gaat buiten Nederland heeft een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Als je onverwachts medische zorg nodig hebt, is het namelijk belangrijk dat je je kunt identificeren. Heb jij of iemand in je gezin nog geen paspoort of identiteitskaart, vraag deze dan op tijd aan bij de gemeente. Controleer ook altijd hoe lang je paspoort of identiteitskaart nog geldig is. Sommige landen stellen eisen aan de geldigheidsduur. Check dit goed voor je vertrekt en vraag anders op tijd een nieuw paspoort aan.      

Informatiepunt Digitale Overheid helpt 

Het Informatiepunt Digitale Overheid in FlevoMeer Bibliotheek helpt je met je paspoort of identiteitskaart check. Medewerkers en vrijwilligers staan voor je klaar om te helpen. Zij beantwoorden al je vragen over het maken van een afspraak bij de gemeente. Ook krijg je hier hulp bij het aanvragen van een DigiD. Deze is nodig om een afspraak bij de gemeente te maken.  

Het Informatiepunt Digitale Overheid is te bezoeken tijdens openingstijden. “Het kan zijn dat je een afspraak moet maken. Kom dan ook ruim voor je vakantie begint langs voor de zomercheck.”
Meer info: www.flevomeerbibliotheek.nl

 

Afbeelding
Jochem Myjer, Peter Pannekoek en Bert Visscher zijn al uitverkocht in De Meerpaal 1 uur geleden
Afbeelding
Plannen voor huisvesting arbeidsmigranten op bedrijventerrein aan Rendierweg 2 uur geleden
Afbeelding
Markt bij Ontmoetingspark Buiten: "Het aanbod is heel divers" 23 uur geleden