Thom van Campen
Thom van Campen Foto: VVD

Kamervragen VVD over veehouder in Biddinghuizen: „Stoppen is nooit de enige optie”

Algemeen

DEN HAAG - VVD-Kamerlid Thom van Campen heeft schriftelijke vragen gesteld over de situatie rond melkveehouder Anje Grin uit Biddinghuizen. „Stoppen is voor de VVD nooit de enige optie”, schrijft hij.

De veehouder uit Biddinghuizen wordt gezien als een piekbelaster en moet gedwongen stoppen met haar bedrijf. Thom van Campen is het daar niet mee eens: „Boeren moeten op vrijwillige basis gebruik kunnen maken van de stoppersregelingen De ervaring van familie Grin uit Biddinghuizen staat hier haaks op.” Hij vindt dat behalve stoppen ook andere regelingen zo snel mogelijk moeten worden opengesteld.

Wat is er gebeurd?

De VVD’er wil van de minister precies weten wat er is gebeurd rond het bedrijf aan de Ellerweg. Hij vraagt of de verduurzamingsslag van de agrariër en al haar innovatie-investeringen ook een rol spelen en of er over andere regelingen is gesproken. Daarbij noemt hij verplaatsing, extensivering en innovatie.

„Bent u het met de VVD eens dat bij een gesprek met uw adviseurs zij alle opties op tafel moeten leggen die van toepassing zijn op een specifiek bedrijf?”, vraagt Van Campen. En: „Hoe gaat u waarborgen dat bij toekomstige gesprekken de vrijwillige keuze voor ondernemers centraal staat?” Hij vraagt of de minister vindt dat er opnieuw met de familie Grin gesproken moet worden.

Piekbelaster

Hondweg 16, tussen Dronten en Kampen.
Wat is er te doen op Hemelvaartsdag? Boergondisch Dronten, kermis 14 uur geleden
FunZone
Bij 'gewone' woningen volgens B&W evenveel overlast als bij arbeidsmigranten 14 uur geleden
Afbeelding
Jongeren in Swifterbant zoeken 140.000 euro voor aanleg pumptrack 8 mei, 10:00