Afbeelding
Archieffoto: Flevomeer Bibliotheek Dronten

Een week lang activiteiten rond de week van Lezen en Schrijven in bieb Dronten

Algemeen

DRONTEN - Ongeveer 7% van de inwoners van de gemeente Dronten heeft moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. De bibliotheek biedt hen van 8 tot 15 september tijdens de week van Lezen en Schrijven een gevarieerd programma aan.

,,Laaggeletterden kunnen vaak niet goed omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon”, aldus de bibliotheek, ,,Ze vinden moeilijker een baan, leven ongezonder en hebben minder grip op hun geldzaken. Het is belangrijk dat we als samenleving laaggeletterden niet afschrijven, maar juist in hen blijven investeren.” 

Activiteiten

In de gemeente Dronten is er in het kader van de week van Lezen en Schrijven van alles georganiseerd. De meeste activiteiten zijn op de tweede etage in de bibliotheek in Dronten. Daar houdt Huis voor Taal op woensdag 13 en donderdag 14 september (09:30 uur) open huis.

Op dinsdag en donderdag kunnen belangstellenden oefenen met online programma’s. Op dinsdag, woensdag en donderdag wordt een film van Anas Alghafir voor nieuwkomers in Dronten vertoond.

Goochelaar

Op dinsdag is er een workshop over het herkennen en helpen van laaggeletterden. Op woensdag volgt een workshop voor het vergroten van de woordenschat en spreekvaardigheid. Op donderdag laat goochelaar Anton Maris trucs zien die de taalbarrières overbruggen.

Een bus van de bibliotheek bezoekt de markten in Swifterbant, Dronten en Biddinghuizen. Daar gaan medewerkers en vrijwilligers van Huis voor Taal in gesprek met de marktbezoekers. Daarnaast kan het publiek via een escapekoffer ervaren hoe het is om laaggeletterd te zijn.

Afbeelding
Veilig Verkeer geeft 50-plussers gratis fietsles in Dronten 6 uur geleden
Avondvierdaagse Dronten.
Agenda maandag: Avond over geluid windparken, inschrijven voor avondvierdaagse 6 uur geleden
Wethouder Siert Jan Lap
Personeelsstop is eerste bezuiniging van Dronten op weg naar 'ravijnjaar' 2026 7 uur geleden