Afbeelding
Foto: herbert11timtim

Gemiddelde afstand naar de huisarts blijft voor Drontenaren gelijk

Algemeen

DRONTEN - Voor inwoners van de gemeente Dronten was in 2022 de gemiddelde afstand tot de dichtstbijzijnde huisartsenpraktijk 1,6 kilometer. Landelijk was dat 1,1 kilometer, terwijl dat in 2009 nog 0,9 kilometer was. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

De afstand (over de autoweg) tot de huisarts verschilt sterk per gemeente. In 2022 was de afstand met 2,8 kilometer het grootst op Texel. Mensen op Schiermonnikoog hoefden het minst ver te reizen (0,4 kilometer).

In 53 procent van de gemeenten is de afstand tot de huisartsenpraktijk in vergelijking met 2008 toegenomen. In de gemeente Dronten bleef het volgens het CBS hetzelfde.

Ziekenhuis

Gemiddeld was het voor de Nederlander in 2022 7,3 kilometer rijden naar het ziekenhuis. Als de buitenpoliklinieken meegerekend worden, was dat 4,9 kilometer, tegen 5,2 kilometer in 2008. In Dronten was het vorig jaar gemiddeld 5,6 kilometer.

In 48 procent van de gemeenten was de afstand tot het dichtstbijzijnde ziekenhuis of buitenpolikliniek hooguit 5 kilometer.

Windplan Blauw.
Raad van State kan maar moeilijk tot uitspraak komen over Windplan Blauw 12 uur geleden
Feest bij de Warmonderhof.
Wat is er zondag te doen? Eeuwfeest Warmonderhof, Opwekking, tennis 12 uur geleden
Afbeelding
Gemeente sloopt bieb Swifterbant: Dorpsbelangen kan vergaderen in MFC 13 uur geleden