Afbeelding
Video onder de tekst.

Nog onduidelijk of alle Koningsdag-activiteiten in Dronten kunnen doorgaan

Algemeen

DRONTEN - Evenementenstichting STADronten heeft een ambitieus programma voor de komende Koningsdag. Er zijn echter nog niet voldoende vrijwilligers en dat betekent dat er mogelijk onderdelen worden geschrapt. “We hopen uiteraard dat het zover niet hoeft te komen”, aldus Mireille Schadee van STADronten.

De ochtend begint op zaterdag 27 april met de vrijmarkt in winkelcentrum Suydersee en het hijsen van de vlag door burgemeester Jean Paul Gebben op het Meerpaalplein met muziek van harmonie De Eendracht.

Voor de lawaaioptocht met versierde fietsen zijn om half tien twee opstappunten: De Regenboog en het Wilgenhuis aan de Giekstraat. Van daaruit zijn er routes naar het Meerpaalplein.

Meerpaalplein

Vanaf elf uur zijn er sport- en spelactiviteiten op het Meerpaalplein, evenals muziek en dans. De meeste activiteiten duren tot vijf uur. “Een mooi kleurrijk programma voor de kinderen en de volwassenen”, aldus STADronten.

Er is onder andere een klimbaan, een ballonnenartiest en er staan twee springkussens. Verder is er op het plein een 18 meter lange stormbaan en een ‘giga glijbaan’. Ook de Flevo-scouts zijn aanwezig met activiteiten. Er zijn lekkernijen voor de kinderen en zij kunnen bij de limonadekoe een drankje nemen.

Kunstcollectief

Nieuw is de samenwerking met het Kunstcollectief. Op diverse locaties op en rond het plein kunnen bezoekers een katoenen cadeautasje versieren met textielstiften. Dat kan ook in Ontmoetingspark Buiten. Daar staat een springkussen en er zijn allerlei andere dingen te doen.

De oude tractoren vereniging afdeling Flevoland is aanwezig met de meest uiteenlopende trekkers. Deze zijn te bewonderen aan De Rede. Ook gaan ze in colonne door het dorp.

Truckerstour

Terug van weggeweest is de Flevo Truckertour; een tour door de polder bestemd voor inwoners met een beperking. Dit wordt verzorgd door truckers, motorrijders en twee verpleegkundigen.

Gedurende de hele dag is er muziek en dans. Er is muziek bij de Kop van het Ruim, op het Havenplein zijn doorlopend optredens van artiesten en Joy4All verzorgt dansoptredens onder de luifel van De Meerpaal.