Ichthus College Dronten.
Ichthus College Dronten. Foto: ©maartenheijenk

Persoonsgegevens oud-leerlingen Ichthus College liggen mogelijk op straat

Algemeen

DRONTEN - Persoonsgegevens van oud-leerlingen van het Ichthus College zijn mogelijk vrijgekomen bij een cyberaanval. De christelijke school in Dronten waarschuwt oud-leerlingen voor zogenaamde ‘phishing mails’.

“Vrij recent is één van onze leveranciers, Iddink Learning Materials B.V., getroffen door een cyberaanval”, meldt het Ichthus College op Facebook, “Het onderzoek kan zijn dat zij al leverancier van onze school waren toen jij nog op school zat en mogelijk gaat het hier dus ook om jouw persoonsgegevens.”

Criminele cybergroep

Zelf schrijft het bedrijf op haar website: “Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials getroffen door een cyberaanval van de criminele cybergroep Cactus. Deze aanval heeft gevolgen voor Iddink Learning Materials, een organisatie die boeken levert aan middelbare scholen en leerlingen.”

“Door de cyberaanval zijn bepaalde gegevens uit het systeem van Iddink Learning Materials geraakt”, vervolgt het bedrijf, “Het gaat om persoonlijke informatie zoals namen, e-mailadressen en bankgegevens van klanten, zijnde scholen en studenten die boeken of leermaterialen hebben besteld.” Iddink zegt onmiddellijk de nodige stappen te hebben ondernomen om het effect van de aanval in te dammen en te beperken.


De regionale en/of lokale omroepen nemen regelmatig nieuws van uw titel over. 86% ja, 3% nee, 11% neutraal. (enquête van onderzoeksbureau GfK in opdracht van NDP Nieuwsmedia en de Nederlandse Nieuwsblad Pers)