Omstreden ontwerpbureau Redeplein maakt plan voor locatie Steenbergen
Omstreden ontwerpbureau Redeplein maakt plan voor locatie Steenbergen brugmedia.nl

Omstreden ontwerpbureau Redeplein maakt plan voor locatie Steenbergen

Algemeen

DRONTEN - Het omstreden ontwerpbureau BDP Khandekar heeft een belangrijke vinger in de pap bij de inrichting van de locatie Steenbergen, de voormalige Fiatgarage waar 123 parkeerplaatsen komen.

Khandekar heeft in opdracht van de gemeente plannen gemaakt voor het Redeplein. De verbouw van dat plein mocht maximaal 475.000 euro kosten. ,,Khandakar heeft echter een aantal peperdure varianten aangeleverd (tot ? 1.700.000)'', klaagde D66 recentelijk in DeDrontenaar.nl.

Naast De Meerpaal

Hetzelfde bureau heeft samen met de gemeente en wegenbouwbedrijf Schagen Infra plannen gemaakt voor de locatie Steenbergen, het parkeerterrein naast De Meerpaal. Bewoners konden zich eind september opgeven voor een klankbordgroep en deze groep heeft inmiddels gekozen voor het ontwerp van Khandekar en B en W.

,,Het gekozen ontwerp biedt 123 parkeerplaatsen, verbetert de uitstraling van het terrein door haagjes en bomen en vergroot de veiligheid door een voetgangersoversteekplaats aan de Barkasstraat en een drempel ter plaatse van de Groenlandstraat'', schrijft Schagen Infra op haar website.