Vrijdag en zaterdag bazar Open Hof
Vrijdag en zaterdag bazar Open Hof brugmedia.nl

Vrijdag en zaterdag bazar Open Hof

Algemeen

Vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober vindt alweer voor de 34e keer de Bazar Open Hof in Dronten plaats. Weliswaar één van de oudste tradities in Dronten, maar dat wil niet zeggen dat er niets te beleven valt. In tegendeel, de organiserende Stichting Bazar Open Hof pakt dit jaar het evenement van koopjes, ontmoeting en gezelligheid, waar jaarlijks zo'n 4.000 bezoekers op af komen, weer groots aan.

Zo is de braderie uitgebreid met groenten, fruit, bloemen en lekkernijen van Flevolandse bodem. Wordt onder de toren de lekkerste verse vis gebakken en zijn er oliebollen, wafels en diverse eetstands verspreid over het kerk- en zalencentrum Open Hof aan De Zuid 2. Ook de vertrouwde attracties ontbreken natuurlijk niet. Het Rad van Avontuur waarmee weer tal van leuke maar ook grote prijzen zijn te winnen en de schiettent met de wisselbokaal voor de beste schutter van Dronten.
Opvallend dit jaar is dat er weer beduidend meer 2e hands goederen zijn dan voorgaande jaren. Zoveel zelfs dat besloten is om de goederen te verdelen over beide dagen, anders past het niet in Open Hof. Curiosa, huisraad, kleding, elektrische apparatuur, boeken, muziek en wat al niet meer wachten op een nieuwe bestemming. Nieuw dit jaar is de veiling op de zaterdagavond van bijzondere stukken. Wie overigens nog goederen beschikbaar heeft, kan deze woensdagochtend en donderdagochtend voorafgaand aan De Bazar nog brengen bij Open Hof.

Voor de kleinste bezoekers is er een gezellig ingerichte circustent met leuke spelletjes. Van touwtje trekken, blikgooien en sjoelen tot en met de grabbelkist. Kinderen kunnen daar geschminkt worden en genieten van suikerspinnen en verse popcorn. En om het nog leuker te maken worden er nu ook heuse workshops gehouden speciaal voor kinderen.

Vast onderdeel van de zaterdagavond is om 21.00 uur de trekking van de Grote Verloting met als hoofdprijs een musical-arrangement voor ?Soldaat van Oranje' en vele andere mooie prijzen.

De volledige opbrengst is dit jaar bestemd voor Stichting Gaan en Doen, Interakt Contour en voor groot onderhoud aan Open Hof.

Kortom, op zowel 16 oktober vanaf 14.00 uur en zaterdag 17 oktober vanaf 13.00 uur tot 22.00 uur is er voor elk wat wils in Open Hof, De Zuid 2 in Dronten.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 21 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 22 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 22 uur geleden