Swift '64 naar ?concurrent' Zwolsche Boys, ook BAS treft voormalige profclub
Swift '64 naar ?concurrent' Zwolsche Boys, ook BAS treft voormalige profclub brugmedia.nl

Swift '64 naar ?concurrent' Zwolsche Boys, ook BAS treft voormalige profclub

Sport

De voetballers in de gemeente Dronten maken zich op voor de vierde speelronde van de reguliere competitie. In Swifterbant is het de vraag of Swift '64 de prachtige prestatie van vorige week (red. 9-1 zege op Edon) voort kan zetten. Tegenstander is Zwolsche Boys.

In de vierde klasse C is het een drukte van belang. Niet qua supporters, niet qua gele en/of rode kaarten, maar wel qua promotiewensen. Een stuk of vijf clubs willen graag een treetje omhoog. Onder die verenigingen bevinden zich Swift '64 en Zwolsche Boys, die het zaterdagmiddag in Zwolle (14.30 uur) tegen elkaar opnemen. Een duel der ?concurrenten' dus, als je de trainers mag geloven.

Prima start
Swift begon de competitie op prima wijze. Tegen 's Heerenbroek werd er in twee delen met 1-3 gewonnen en ook Edon ging over de knie. De Zwollenaren werden met liefst 9-1 verslagen. Het enige krasje op de opening van de competitie werd aangebracht door Batavia. De Lelystedelingen wonnen in Swifterbant met 2-3. Trainer Patrick Posthuma moet het in Zwolle wel doen zonder Dave van Mook, maar heeft verder een vrij complete selectie.

BAS tegen AGOVV
In de derde klasse B ontvangt het Biddinghuizense BAS de voormalige profclub AGOVV. De ploeg van trainer Bert van den Brink wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. In de thuiswedstrijd van zaterdag kan de oefenmeester in ieder geval weer beschikken over doelman Sander Westdijk, die na een week van afwezigheid terugkeert onder de lat. Het duel tussen BAS en AGOVV start eveneens om 14.30 uur.

Overige wedstrijden

14.30 uur Kampen - Reaal Dronten

15.00 uur Asv Dronten - PKC ?83

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 21 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 21 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 22 uur geleden