Patrick Posthuma
Patrick Posthuma ©maartenheijenk.nl

Posthuma over derby: ?Focus blijft op de competitie?

Sport

Swift '64 en BAS staan aan de vooravond van de eerste Dronter voetbalderby van het seizoen. De ploegen treffen elkaar zaterdag (14.30 uur) in het kader van de districtsbeker, waarin beiden nog kans maken om verder te gaan. Voor Swift-trainer Patrick Posthuma is het echter geen noodzaak, zo zegt hij.

Goedemiddag Patrick. Zijn jullie klaar voor de derby?
?Ik denk het wel ja. We missen een aantal mensen door weekendjes weg en daarnaast zijn er nog wat twijfelgevallen. Dat komt door kleine pijntjes. Ik ben niet bang om dat op te vangen, want we hebben een selectie van 22 man. Donderdag heb ik nog aangegeven dat iedereen een volwaardig lid van de ploeg is.?

Jullie zijn best aardig bezig toch?
?Ja, maar dat was vorig seizoen ook zo. De wedstrijd van zaterdag is leuk en heeft een speciaal tintje, maar we moeten zorgen dat we er staan als de competitie begint. Vorig jaar overleefden we ook een moeilijke bekerpoule, maar in de eerste competitiewedstrijd speelden we thuis met 3-3 gelijk tegen Wilsum. Ik ruil dit graag in voor goede resultaten in de competitie. Daar ligt de focus op.?

Ben je wel tevreden over hoe je ploeg het doet?
?Het doel was om iedereen fit aan de start van de competitie te krijgen en dat is gelukt. Wat dat betreft zijn we zeker tevreden. We hebben de ploeg, op enkele kleine wijzigingen na, kunnen behouden en daardoor konden we rustig doorbouwen. De laatste weken lag de focus op het verdedigen en dat gaat goed.?

Leeft de derby tegen BAS een beetje?
?Ik heb wel het idee dat het onder de spelers leeft. In de kleedkamer wordt er over gepraat, de jongens kennen elkaar ook allemaal. Daardoor krijgt zo'n wedstrijd toch een aparte lading. Het vuurtje wordt vast en zeker ook nog wel opgestookt. Onder de Swifterbanter jongens leeft het zeker.?

Wat verwacht je voor een wedstrijd?
Ik denk dat het een open wedstrijd wordt, waarin twee ploegen willen voetballen. Beide teams hebben een aanvallende intentie. BAS is helemaal opnieuw begonnen en had het even lastig, maar inmiddels hebben ze de draad goed opgepakt. Het wordt een mooie wedstrijd, met hopelijk het nodige publiek.?

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia