Twee (vr)eetwedstrijden op één dag in gemeente Dronten

Algemeen

BIDDINGHUIZEN/DRONTEN - Liefhebbers van veel en snel (vr)eten kunnen op zaterdag 5 september hun hart ophalen in de gemeente Dronten. In Biddinghuizen is een wedstrijd frikandellen eten en in Dronten een haringwedstrijd.

De haringwedstrijd wordt georganiseerd door Viswinkel Ras aan Het Ruim. ,,Wie eet de meeste haring in één uur tijd en verbetert het record?'', schrijft de winkel op haar Facebookpagina.

Het record haring eten in Dronten werd in 2004 gevestigd door Roel Mensink. Hij at 32 haringen en verbrak daarmee zijn eigen record van het jaar daarvoor, toen hij er 30 verorberde.

Frikandellen

De wedstrijd frikandellen eten maakt onderdeel uit van het Op Dreef muziekfestival in Biddinghuizen, georganiseerd door stichting De IJsvogel. Diverse sponsors hebben prijzen beschikbaar gesteld voor degene die de meeste frikandellen eet. Er is ruimte voor 7 deelnemers en belangstellenden kunnen zich nog opgeven via e-mail.

Op internet wordt een 'wereldrecord' vermeld van 47 frikandellen van 80 gram in één uur. Dat record is in 2005 gevestigd door Sjonnie Noordeinde uit Delft. Op bijgaand filmpje (in het Fries) is te zien dat een kampioenschap frikandellen eten niet altijd smakelijk eindigt.

Afbeelding
Kinderen bouwen computerspelen in de drie bibliotheken 12 uur geleden
Laurentien van Oranje
Kringloopwinkel Rataplan maakt kans op prijs uit handen van Laurentien 13 uur geleden
Afbeelding
Landbouwsector in gemeente Dronten relatief veel kleiner dan in de NOP 13 uur geleden