Afbeelding
Kees Tetteroo

Bij BAS zijn ze apetrots op eredivisiedebuut Alessio Da Cruz

Sport

BIDDINGHUIZEN - Tot zijn tiende voetbalde Alessio Da Cruz bij BAS. De club uit Biddinghuizen is dan ook apetrots dat de jeugdspeler zaterdagavond zijn debuut maakte in de eredivisie. De speler van FC Twente was in de rust de vervanger van Bruno Uvini in de met 4-1 verloren thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

Het is voor 't eerst dat een ex-speler van BAS speelminuten krijgt in de eredivisie. ,,Je merkt binnen de vereniging dat veel mensen hem met veel belangstelling volgen'', zegt voorzitter Huib van Os.

Zelf verdiend

,,Hij heeft het natuurlijk zelf verdiend, hij heeft er zelf hard voor getraind. Maar we zijn er toch trots op dat hij tijdens zijn eerste jaren hier gevoetbald heeft en dat het vonkje van het plezier in voetbal hier is overgeslagen'', vervolgt de voorzitter.

Van Os vertelt dat er via de WhatsApp nog contact is tussen Alessio en enkele oud-ploeggenoten, die tegenwoordig in de A's van BAS spelen.

Via Ajax en Almere

De 18-jarige vleugelspeler verhuisde acht jaar geleden met zijn moeder van Biddinghuizen naar Almere en ging toen bij Ajax spelen. Via Almere City belandde hij bij FC Twente, waar hij vorig jaar met Jong FC Twente zijn debuut maakte in de eerste divisie. In januari tekende hij een opleidingscontract en zaterdag maakte hij dus zijn debuut in de eredivisie.

Da Cruz speelde in Biddinghuizen nog samen met Yordi Schols, die tot zijn veertiende voor BAS uitkwam en via asv Dronten deze zomer naar Jong Cambuur ging. Bij FC Twente speelt hij samen met oud-Drontenaar Hakim Ziyech.

Dossier Hakim Ziyech

Voedselbank Dronten
Voedselbank Dronten houdt open huis: "Vrijwilligers staan u graag te woord" 16 uur geleden
Kermis.
Wat is er woensdag te doen? Ketelsluis, kermis, angstexpert, Dorcas-winkel 16 uur geleden
Afbeelding
Infoavond over geluidsmetingen windparken Blauw en Groen in De Rede van Dronten 17 uur geleden