Gerard Spong denkt dat RK-kerk transgenders discrimineert
Gerard Spong denkt dat RK-kerk transgenders discrimineert brugmedia.nl

Gerard Spong denkt dat RK-kerk transgenders discrimineert

Algemeen

DRONTEN - Is het aankomende ontslag van transgender Rhianna Gralike als penningmeester van de RK-parochie strafbaar op basis van artikel 1 van de grondwet? Topadvocaat Gerard Spong denkt van wel.

DeDrontenaar.nl heeft de zaak van Rhianna Gralike uit Dronten contra kardinaal Wim Eijk van het bisdom Utrecht voorgelegd aan Gerard Spong. De topadvocaat uit Amsterdam heeft ervaring met spraakmakende zaken met betrekking tot artikel 1 van de grondwet.

,,In antwoord op uw vraag bericht ik u dat op het eerste gezicht inderdaad sprake is van discriminatie'', schrijft Gerard Spong in een e-mail over de zaak Gralike.

,,In het verleden heeft de Hoge Raad discriminerende handelingen die berusten op een godsdienstige overtuiging zijn zegen gegeven. Of dat nu nog zo is valt te betwijfelen.''

Bureau Gelijke Behandeling

De visie van de heer Spong druist in tegen wat het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland eerder schreef over een beroep op artikel 1 van de grondwet.

,,Dit artikel is in de eerste plaats bedoeld voor het vastleggen van de verhouding overheid-burgers (Allen die zich in Nederland bevinden worden in gelijke gevallen gelijk behandeld?) en niet voor de verhouding tussen burgers onderling'', meldde dit bureau.




Zie het dossier Rhianna Gralike van www.DeDrontenaar.nl.

Voedselbank Dronten
Voedselbank Dronten houdt open huis: "Vrijwilligers staan u graag te woord" 17 uur geleden
Kermis.
Wat is er woensdag te doen? Ketelsluis, kermis, angstexpert, Dorcas-winkel 17 uur geleden
Afbeelding
Infoavond over geluidsmetingen windparken Blauw en Groen in De Rede van Dronten 18 uur geleden