In Dronten nog geen les internetbankieren voor ouderen
In Dronten nog geen les internetbankieren voor ouderen brugmedia.nl

In Dronten nog geen les internetbankieren voor ouderen

Algemeen

DRONTEN - ABN AMRO kondigt aan dat de bank in Flevoland gratis workshops internetbankieren voor senioren gaat geven. Dit gebeurt samen met KBO. In Dronten zijn volgens de katholieke ouderenbond nog geen workshops aangevraagd.

Frans Wesselink van KBO-Dronten meldt dat de workshops moeten worden aangevraagd bij KBO of het Centrum voor Criminaliteit en Veiligheid. Dat is op dit moment nog niet gebeurd.

Persbericht Unie KBO:

,,Van alle 65-plussers in Flevoland gebruikt 38 procent nog geen internet voor het doen van de bankzaken, zo blijkt uit cijfers van ABN AMRO in samenwerking met seniorenorganisatie Unie KBO. De verdere digitalisering van de samenleving treft in het bijzonder ouderen en maakt hen kwetsbaar, ook waar het gaat om het doen van bankzaken.

Volgens ABN AMRO en Unie KBO is het belangrijk dat het aantal ouderen dat gebruik maakt van internetbankieren snel toeneemt. Manon Vanderkaa, directeur Unie KBO: ?Wanneer alle contact met de banken volledig digitaal wordt, zou ruim de helft van de 1,2 miljoen internetloze senioren gewoon geen betalingen meer kunnen verrichten. En nog eens een kwart zegt dat ze dat wel zouden kunnen, maar alleen wanneer anderen hen daarbij zouden helpen. Dat vind ik erg zorgelijk. Want als je als oudere je geldzaken door iemand anders moet laten doen, is er altijd de kans en de angst dat die ander misbruik maakt van de situatie. Financieel misbruik van ouderen komt regelmatig voor. Daarom willen wij eraan bijdragen dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig hun geldzaken kunnen doen.

Snelle ontwikkelingen

ABN AMRO en Unie KBO gaan zich inzetten voor het vergroten van de digitale zelfredzaamheid van senioren. Kitty Maul, marketeer bij ABN AMRO: ?Het gebruik van de papieren acceptgiro's en overschrijvingskaarten verdwijnt wellicht op de langere termijn. De digitale ontwikkelingen gaan snel. Wij realiseren ons dat er een groep ouderen is die meer ondersteuning nodig heeft. Vandaar dat we onze workshops samen met Unie KBO geven aan senioren. Als mensen zien hoe het werkt, stappen ze makkelijker over de drempel heen."

Samenwerking

ABN AMRO en Unie KBO willen op verschillende locaties in Flevoland gratis workshops internetbankieren voor senioren geven. Tijdens de workshops oefenen de deelnemers inloggen, het doen van overboekingen en het bekijken van bij- en afschrijvingen. Senioren kunnen zich voor de workshops aanmelden bij de KBO-afdelingen in Flevoland.

ABN AMRO is de eerste bank die samen met Unie KBO senioren gaat helpen om zelfstandig, via internet, hun bankzaken te kunnen regelen. De Unie KBO heeft de andere banken verzocht het goede voorbeeld te volgen.''

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 17 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 18 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 18 uur geleden