Mimar Sinan moskee is enorm blij met nieuwbouw
Mimar Sinan moskee is enorm blij met nieuwbouw brugmedia.nl

Mimar Sinan moskee is enorm blij met nieuwbouw

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - In de gebedsruimte van de nieuwe Mimar Sinan moskee werken enkele vrijwilligers aan een vouwwand. Voorzitter Burhan Akce is trots op het nieuwe onderkomen: ,,We zijn er heel erg blij mee.''

De Turkse gemeenschap in Biddinghuizen richtte de moskee in 1982 op. Na een verblijf op het industrieterrein zit de moslimgemeenschap nu alweer een aantal jaren middenin het dorp. Dit najaar verhuist de moskee naar een stenen onderkomen op steenworp afstand van de huidige barakken.

Vrijwilligers

In december werd de eerste paal geslagen en aannemer BBG uit Oldebroek overhandigde in mei de sleutel aan de heer Akce. Sindsdien zijn een stuk of tien vrijwilligers vrijwel dagelijks in de weer met de afwerking.

,,We gaan straks eerst op vakantie. Daarna komt de keuken erin en de vloerbedekking. In oktober gaan we open'', vertelt Burhan Akce. Hij legt uit dat de moslimgemeenschap trouw gespaard heeft voor de nieuwe moskee. De nieuwbouw kost ongeveer 320.000 euro en de Mimar Sinan moskee hoefde slechts éénderde van dat bedrag te lenen.

320 vierkante meter

,,We gaan van een ruimte van 120 vierkante meter naar 320 vierkante meter.'' Trots toont Akce de gebedsruimte en geeft hij een rondleiding door het hele gebouw: waaronder aparte ingangen en sanitair voor mannen en vrouwen en een forse kantine.

,,Het is voor ons een enorme vooruitgang'', glundert de voorzitter.