Afbeelding

Kinderopvang Buitengoed na blikseminslag nu weer in bedrijf

Algemeen

DRONTEN - Het pand van kinderdagverblijf Buitengoed aan de Wisentweg in Dronten is na de blikseminslag van vorige maand weer gerepareerd en opgeknapt. Vandaag worden de spullen overgebracht en maandag kunnen de kinderen van hun tijdelijke opvanglocatie bij kinderdagverblijf Beregoed weer terug.

De blikseminslag leidde niet tot persoonlijke ongevallen. Binnen een paar minuten brachten de leidsters de kinderen en zichzelf in veiligheid.

Terugkijkend zegt directeur Marianne van den Heuvel van Kinderopvang Dronten: ,,Wij zijn ontzettend blij dat het uiteindelijk alleen om materiële schade ging. De ontruimingsoefeningen en brandpreventie-trainingen, het calamiteitenplan en de deskundigheid van de bedrijfshulpverleners bleken in deze situatie van onschatbare waarde. Dat de leidsters het geleerde zo efficiënt in de praktijk wisten te brengen is een compliment waard.''

De schrik zat er in

Kinderopvang Dronten meldt: ,,?Na de blikseminslag zat de schrik er even goed in bij leidsters, kinderen en ouders. Het had ook anders kunnen lopen, is iedereen zich bewust. Daarom is er professionele aandacht en zorg ingezet ter ondersteuning in de verwerking.''

Maandag kunnen de kinderen weer terecht in een opgeknapt en fris geschilderd Buitengoed. De kinderen waren tijdelijk opgevangen bij Beregoed. Om daar ruimte te maken werd buitenschoolse opvang Goofy's tijdelijk ondergebracht in de Uiterton. Vanaf maandag kan Goofy's weer bij Beregoed terecht.

De Industrieweg in Swifterbant.
Een Boompje Opzetten | Watercipressen of Chinese moerascipres in Swifterbant Een Boompje Opzetten 4 uur geleden
Vorige winnaars van Het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Peuter- en kleutergym, Het Beste Idee van Dronten 4 uur geleden
Afbeelding
Topkorfballer Fleur Hoek keert voor documentaire terug naar Dronten 5 uur geleden