OFW.
OFW. ©maartenheijenk.nl

OFW heeft in 2014 nog maar twee woningen ontruimd

Algemeen

DRONTEN - Oost Flevoland Woondiensten (OFW) heeft in 2014 nog maar twee woningen ontruimd vanwege huurachterstanden. Het jaar ervoor waren dat er nog elf.

Volgens OFW heeft dit te maken met het 'sociaal incassobeleid': ,,Huisbezoeken en het daarmee eerder signaleren van problemen.''

Schuldhulpverlening

Sinds vorig jaar wordt een ontruiming vanwege betalingsachterstanden opgeschort als huurders schuldhulpverlening of financiële begeleiding accepteren of wanneer de huur en aflossing betaald zijn.

Bij het opstellen van de aanvullende voorwaarden werkt OFW nauw samen met Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) en de gemeente Dronten. Voor acht huurders zijn aanvullende voorwaarden vastgelegd, waarvan zeven tot dusver succesvol verlopen.

Ook bewoners zijn geïnteresseerd in de resultaten van OFW, bleek tijdens de bewonersavond dinsdag 19 mei. Tijdens deze avond blikte OFW terug op 2014 en de behaalde resultaten die beschreven staan in haar jaarverslag.

21 woningen verkocht

OFW heeft 21 woningen en 23 garages verkocht: ,,De opbrengsten gebruiken we om te investeren in de kwaliteit van de bestaande woningvoorraad en het aflossen van leningen.''

Financieel gezien is de schuldenlast van OFW nog groot, maar wel lager dan begroot. Uit de laatste fase van het nieuwbouwproject in De Gilden werden 37 woningen opgeleverd en eind 2014 is gestart met de modernisering van de 137 chaletwoningen in Dronten-Centrum.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 21 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 21 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 22 uur geleden