Opwekking
Opwekking Archieffoto

Opwekking trekt 55.000 mensen naar Biddinghuizen

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - De 45e editie van de jaarlijkse Pinksterfoncerentie vond het afgelopen weekeinde plaats in Biddinghuizen. Volgens de organiserende stichting Opwekking waren er 55.000 bezoekers.

Verslag stichting Opwekking:

,,De Pinksterconferentie is het grootste christelijke Pinksterfeest van Nederland en wordt georganiseerd door Stichting Opwekking. Dit jaar bezochten 55.000 mensen de conferentie, waaronder 20.000 kampeerders. Tijdens de conferentie werden traditiegetrouw de nieuwe Opwekkingliederen gelanceerd, zowel voor volwassenen als voor jongeren.

Dit jaar was het thema ?Samen ? Gods Geest verbindt generaties'. Hiermee stond de conferentie in het teken van SAMEN kerk zijn, jong en oud, en van het besef dat het Gods Geest is die de generaties verbindt. Aan dit thema werd op verschillende manieren invulling gegeven.

Op zondagochtend braken de jongeren in bij het hoofdprogramma om de generatie boven hen te bedanken voor hun gebed en het bouwen van het fundament waar de jongere generatie op door mag bouwen. Op zondagmiddag werd de band ? onder leiding van Marcel en Lydia Zimmer ? versterkt door een generatiekoor. Een verbinding werd gelegd tussen het hoofdprogramma (volwassenen) en het tienerterrein door maandag tijdens de ochtendsamenkomst via een live-verbinding op de schermen met elkaar mee te kijken.

Overdracht leiderschap

Een andere praktische uitwerking van het thema vond plaats in de zondagavonddienst. Tijdens die dienst werd het directeurschap overgedragen van Joop Gankema op Ruben Flach. Het afgelopen half jaar hebben beiden intensief met elkaar opgetrokken zodat Joop zijn kennis en ervaring aan Ruben over kon dragen. Vanuit die betrokkenheid ontstond het verlangen om de zondagavonddienst gezamenlijk te leiden. Naast het verzorgen van de prediking, leidden ze ? schouder aan schouder als vertegenwoordigers van twee generaties ? het Heilig Avondmaal.

Net als tijdens eerdere Pinksterconferenties werden ook dit jaar de nieuwe Opwekkingsliederen bekendgemaakt, zowel voor jongeren als voor volwassenen. De liederen voor volwassenen zijn te vinden op cd/dvd 39. 'Forever Jesus' is de titel van de jongerencd. De cd's zijn vanaf dit weekend te koop via de webwinkel van Stichting Opwekking en de (christelijke) boekhandel.

OpwekkingApp

Speciaal voor de bezoekers van de conferentie ontwikkelde Transvision Media een gratis conferentie-app: de OpwekkingApp. De app bevat o.a. een plattegrond, het actuele programma en een ?Find-my-tent-functie' waarmee kampeermiddel en auto gemakkelijk teruggevonden kunnen worden. De app werd meer dan 16.000 keer gedownload en stond op zaterdag op nummer één in de favorietenlijst voor gratis iPhone-apps, onder de categorie Nieuws.

Het grootste gedeelte van de kosten die de Pinksterconferentie met zich meebrengt, wordt gedekt door de collectes. Op zondagavond werd de begroting gehaald. De collecte van maandagochtend komt hierdoor volledig ten goede aan de zending. Deze collecte bracht 94.000 euro op.''