Afbeelding
Fred Docter FD2

Recordaantal deelnemers voor derde Dronterlandrun

Algemeen

DRONTEN - De derde editie van survivaltocht De Dronterlandrun is zondag afgewerkt door een recordaantal van duizend deelnemers. Zij vertrokken vanaf het sportcomplex van asv Dronten en werkten in verschillende categorieën het parcours af.

Er kon geen schip meer onder brug De Knip door. De verbindingsweg tussen Dronten-centrum en Dronten-west was nog wel beschikbaar, maar de doorvaart was zondag het domein van vele goedgetrainde atleten. Het was één van de plekken waar de waaghalzen langs moesten.

Recordaantal

De Drontense survivaltocht groeit met het jaar. Tijdens de eerste editie snelden er 550 atleten over het parcours en vorig jaar waren dat er 700. Dit jaar verwelkomde de organisatie er zelfs 1000.

?We profiteren van de populariteit van MudMasters. Het is niet te vergelijken, maar het helpt wel lekker mee?, zegt organisator Olaf van Dijk tegenover Omroep Flevoland.

Herhalingsgevaar

Uiteindelijk keek de organisatie tevreden terug op het evenement en daarom is het herhalingsgevaar groot. Ook volgend jaar is De Knip naar alle waarschijnlijkheid weer het domein van de survivalaars.

Voedselbank Dronten
Voedselbank Dronten houdt open huis: "Vrijwilligers staan u graag te woord" 13 uur geleden
Kermis.
Wat is er woensdag te doen? Ketelsluis, kermis, angstexpert, Dorcas-winkel 14 uur geleden
Afbeelding
Infoavond over geluidsmetingen windparken Blauw en Groen in De Rede van Dronten 14 uur geleden