Zwembad Overboord.
Zwembad Overboord. ©maartenheijenk.nl

Zwembad Overboord in zomervakantie ?gewoon' vier weken open

Algemeen

DRONTEN ? Zwembad Overboord is in de zomervakantie (week 28 t/m 33) gewoon vier weken geopend. Veel mensen denken onterecht dat het zwembad de hele zomervakantie gesloten is. ?Dat is niet zo?, luidt het bericht van Optisport.

Het overdekte zwembad is alleen in de weken 30 en 31 gesloten, wanneer het jaarlijkse onderhoud gepland staat. In week 28,29,32 en 33 is het zwembad gewoon open. ?Wij begrijpen ook niet waar het misverstand vandaan komt?, stelt locatiemanager Cecile de Winter.

Gemeentelijke bijdrage

Het zwembad zou niet eens zo lang dicht mogen, aangezien de gemeentelijke bijdrage is gericht op twee gesloten weken per seizoen. ?Optisport zorgt er in de zomervakantie zelfs voor dat het zwembad tot 15.00 uur open is. Ook zijn er allerlei leuke activiteiten?, zegt De Winter.

Vragen in gemeenteraad

In de commissievergadering van de gemeenteraad afgelopen week stelden twee politieke partijen hier vragen over. ?Hieruit blijkt wel hoe hardnekkig het misverstand is. Het is jammer, want al jaren proberen we de zomeropenstelling juist extra te promoten.?