Raymond van Olphen

Ruim 1.600 kinderen doen mee aan de Koningsspelen

Sport

DRONTEN - Ruim 1.600 kinderen doen in de gemeente Dronten mee aan de derde editie van de Koningsspelen. Deze spelen bestaan sinds de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

In de gemeente Dronten worden de Koningsspelen georganiseerd door en in samenwerking met buurtsportcoaches. Op de website sportindronten.nl wordt een overzicht per kern gegeven:

Dronten

Op vrijdag 24 april worden de Koningsspelen bij diverse sportverenigingen aan de Educalaan in Dronten gehouden voor kinderen uit de groepen 5 t/m 8. Vorig jaar was dit een groot succes met een opkomst van ruim 500 kinderen. Ook dit jaar pakken we weer uit mogen we zelfs ruim 1000 kinderen verwelkomen.

Biddinghuizen

Op verschillende plekken in het dorp (Sportvelden en 't Noaberpark) worden voor de drie scholen van Biddinghuizen de Koningsspelen gehouden. Door lokale sportaanbieders worden verschillende activiteiten georganiseerd voor 260 kinderen. Het wordt een leuke dag boordevol plezier!

Swifterbant

Rondom en op de velden van Swift '64 en in gymzaal Noordhoren worden de Koningsspelen voor de drie basisscholen in Swifterbant gehouden. Van 10:00 tot 14:00 uur gaan 356 kinderen zich deze dag in het zweet werken tijdens het beoefenen van verschillende sportactiviteiten zoals Free-run, voetbal, dans (Swift'64), bootcamp (o.l.v. Chakti) en Outdoor activiteiten door Zwaan Buitensport.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 18 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 19 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 19 uur geleden