Benefietdiner bij De Vier Seizoenen voor school in Kenia
Benefietdiner bij De Vier Seizoenen voor school in Kenia brugmedia.nl

Benefietdiner bij De Vier Seizoenen voor school in Kenia

Algemeen

DRONTEN - De stichting Mtangani houdt zaterdag (25 april) een benefietdiner voor de bouw van een lagere school in het dorp Mtangani in het oosten van Kenia. Het diner wordt gehouden bij grand café De Vier Seizoenen op de Golfresidentie.

Stichting Mtangani is in 2007 opgericht door Corien Norder. De stichting heeft als doel de levensstandaard en de zelfredzaamheid van de inwoners van het dorp Mtangani te verhogen. Hiervoor heeft de stichting al meerdere projecten gerealiseerd, zoals een waterpomp, micro-kredietproject voor 80 vrouwen en volwassenonderwijs.

Vijf euro per maand

Na een verzoek van de inwoners om onderwijs voor de kinderen van het dorp, zijn in januari twee basisschoolklassen gestart. Om dit te kunnen realiseren is het 5-euro sponsorproject ontwikkeld: ,,Voor 5 euro per maand kan een kind in Mtangani naar school. Dankzij 60 Nederlandse sponsoren gaan nu 60 kinderen naar school.''

Vanwege het succes van dit sponsorproject wil de stichting de school verder laten groeien tot een volledige basisschool van 8 klassen. Hiervoor is echter een groter schoolgebouw nodig. Daarom wordt zaterdag het benefietdiner gehouden. De opbrengst van het diner komt volledig ten goede aan de bouw van de school.

Voedselbank Dronten
Voedselbank Dronten houdt open huis: "Vrijwilligers staan u graag te woord" 12 uur geleden
Kermis.
Wat is er woensdag te doen? Ketelsluis, kermis, angstexpert, Dorcas-winkel 13 uur geleden
Afbeelding
Infoavond over geluidsmetingen windparken Blauw en Groen in De Rede van Dronten 13 uur geleden