Asv Dronten en BAS blijven vechten tegen degradatie
Asv Dronten en BAS blijven vechten tegen degradatie brugmedia.nl

Asv Dronten en BAS blijven vechten tegen degradatie

Sport

Asv Dronten en BAS zijn nog altijd in gevecht om degradatie te ontlopen. In de eerste klasse D is de voorsprong van eerstgenoemde nog maar drie punten, terwijl BAS blijft verliezen. Nacompetitie lijkt voor hen de enige reddingsboei.

Asv Dronten lijkt zich geen zorgen te hoeven maken over directe degradatie. Nummer dertien FC Zutphen heeft zes punten minder, terwijl er nog drie duels op het programma staan. Nacompetitie om handhaving ligt echter nog wel op de loer, want dat verschil is slechts drie punten.

Nunspeet te sterk

In Nunspeet had asv Dronten zaterdag niets in de melk te brokkelen. Nunspeet was de gehele wedstrijd de betere partij en drukte dit uit in drie goals: 3-1. Zodoende kwam plek elf weer een punt dichterbij, aangezien Sparta Enschede wist te winnen bij KHC. Zodoende is er nog altijd geen zekerheid.

BAS de weg kwijt

Bij tweedeklasser BAS lijkt niets de vrije val te kunnen stoppen. Uit de laatste tien wedstrijden haalden de Biddinghuizenaren slechts zes punten en daardoor is directe handhaving een bijna onmogelijke klus geworden. Zaterdag verloor BAS met liefst 7-1 van Blauw Geel '55.

Nacompetitie is dat wat rest, al lijkt ook dat een moeilijk verhaal te worden. De ploeg van interim-trainer Wout Sleurink moet het de komende speelronde doen zonder de geschorste Robby Bartels en vakantieganger Christiaan Grin. De voorsprong op nummer dertien ESA bedraagt nog drie punten. Een uiterst dun lijntje.

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia