Fun Diving krijgt 700 euro van kleding- en speelgoedbeurs
Fun Diving krijgt 700 euro van kleding- en speelgoedbeurs brugmedia.nl

Fun Diving krijgt 700 euro van kleding- en speelgoedbeurs

Algemeen

SWIFTERBANT - Twee maal per jaar wordt er in Swifterbant een tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs gehouden. De vrijwilligers kiezen iedere keer een goed doel uit waar een deel van de opbrengst naartoe gaat. Dit keer was de stichting gehandicaptenduiksport Fun Diving de gelukkige. Zij kregen 700 euro.

Fun Diving organiseert duikactiviteiten voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. ,,Zeker in het begin hebben de deelnemers nog geen eigen duikuitrusting. Pas als blijkt dat duiken echt bij hen past zullen zij langzamerhand persoonlijke materialen aan schaffen. Veel deelnemers kunnen de duiksport uitsluitend in het zwembad uitoefenen en genieten hier dan ook met volle teugen'', aldus de stichting.

Fun Diving kent ook deelnemers die voldoende zelfstandig zijn om te starten met de cursus voor een echt duikbrevet: ,,Zij schaffen waarschijnlijk uiteindelijk hun eigen duikuitrusting aan. Maar tot die tijd maken ook zij nog veel gebruik maken van de materialen van de stichting.''

Overrompeld

Jos Brouwer ontving het bedrag zaterdag uit handen van Judica van Busschbach. De overrompelde Brouwer, grote motivator achter de Fun Diving, kon in zijn verrassing niet zo snel op benoemen welke materialen er worden gekocht, maar dat de schenking goed terecht is gekomen was wel duidelijk.

Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 3 uur geleden
Swift'64 speelt voor de nacompetitie thuis tegen Enter Vooruit.
Wat is er dinsdag te doen? Swift'64, sociale veiligheid, computerspelen 4 uur geleden
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten).
B&W vragen meer tijd voor beantwoorden lastige vragen over arbeidsmigranten de regt 4 uur geleden