Afbeelding

Plannen voor Jehovah's en Swift'64 kunnen doorgaan

Algemeen

SWIFTERBANT - De Raad van State heeft vandaag groen licht gegeven voor de bouw van een congreshal voor de Jehovah's Getuigen in Swifterbant. Dit betekent dat ook de aanleg van het kunstgrasveld voor voetbalvereniging Swift'64 kan doorgaan.

Buurman Gerco Consemulder is bang voor hinder en overlast. Hij had bij de Raad van State gevraagd om een 'voorlopige voorziening'. Dit verzoek is vandaag in Den Haag afgewezen.

200 meter afstand

De buurman vreest voor zijn uitzicht, omdat de congreshal 11 meter hoog wordt. De Raad van State wijst er echter op dat de congreshal 200 meter verderop komt te staan en dat er ook nog een groenstrook tussen ligt.

Verkeer

Consumulder heeft ook gewezen op een toenemende verkeersdrukte op de Swifterringweg. De Raad van State constateert echter dat het aantal verkeersbewegingen op die weg sinds 2012, na het gereedkomen van de provinciale weg N307, met 75% is afgenomen. Daarom vindt men het extra verkeer van en naar de congreshal aanvaardbaar.

Tenslotte vreest de buurman onveilige situaties op de kruising van de Swifterringweg en de Bosweg. Deze kruising ligt echter buiten het plangebied. Bovendien acht de raad de gekozen locatie van de kruising aanvaardbaar. Zij voorzien geen problemen met de verkeersveiligheid.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 21 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 21 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 22 uur geleden