Flevo Optiek geeft hoog op van 'echte' Varilux

Partnerbijdrages

DRONTEN - Flevo Optiek, gevestigd aan Het Ruim 49, wil Drontenaren laten kennismaken met de 'echte' Varilux brillenglazen. Tijdens een voorjaarsactie wordt er aandacht gevraagd voor de innovaties op dit terrein.

Persbericht Flevo Optiek:

,,Klanten, die de komende weken bij Flevo Optiek een bril met echte Varilux brillenglazen aanschaffen, krijgen een tweede paar Varilux glazen voor de helft van het geld. De klant kan voor het tweede paar - met identieke sterkte - kiezen uit gepolariseerde glazen van Xperio of uit Varilux glazen voor een speciale computer- of sportbril. Dankzij de actie, die nog tot 25 april duurt, kunnen klanten op een aantrekkelijke manier kennismaken met de enige, echte Varilux glazen.

De termen ?multifocaal' of ?varifocaal' worden in de optiek gebruikt als een algemene benaming voor brillenglazen, die zo geslepen zijn, dat je er dichtbij, veraf en op de tussenafstanden scherp mee kunt zien. Het eerste multifocale brillenglas werd in 1959 uitgevonden door de Fransman Bernard Maitenaz, die daarmee de basis legde voor het merk Varilux van Essilor.

Hoewel het concept van het multifocale brillenglas door vrijwel alle fabrikanten van brillenglazen werd overgenomen, is Varilux altijd het merk gebleven dat de kwaliteit van de multifocale brillenglazen door allerlei wetenschappelijk oogonderzoek en innovaties verder verbeterde. Dankzij nieuwe technieken voor oogmetingen en digitale slijptechnieken maakt Essilor tegenwoordig brillenglazen zoals de Varilux S-Series en Varilux E-series, die helemaal op maat van de brildrager worden gemaakt.

Kennismaking

Om klanten kennis te laten maken met de kwaliteit van echte Varilux-glazen heeft Flevo Optiek een speciale voorjaarsactie. Klanten die in de actieperiode een bril met de innovatieve Varilux- glazen en bijbehorende coating kopen, krijgen een tweede paar brillenglazen met identieke sterkte voor de helft van het geld. Daarbij kunnen ze kiezen voor een speciale Varilux computerbril, een sportbril of een bril met gepolariseerde glazen.

De Varilux-computerbril is speciaal ontwikkeld voor personen die veel beeldschermwerk doen. Mensen die veel met een computer, een tablet of een smartphone werken, weten dat dat erg vermoeiend kan zijn omdat de ogen zich telkens moeten instellen op het wisselend kijken naar het beeldscherm, naar papieren of naar de collega's op kantoor.

Varilux Computer heeft een specifiek glasontwerp voor computerwerk. De Varilux-sportglazen zijn speciaal ontwikkeld omdat sporters haarscherp zicht op elke afstand moeten hebben, omdat ze heel snel op beweging moeten kunnen reageren. De gepolariseerde Xperio-glazen zijn ideaal voor autorijden of (water)sporten, omdat ze hinderlijke schitteringen neutraliseren, die ontstaan door zonlicht dat op spiegelende oppervlaktes weerkaatst. Hoewel de glazen getint zijn, bieden ze toch een natuurgetrouwe kleurwaarneming.

Dankzij de actie krijgen klanten de beschikking over twee topkwaliteit brillen, die een perfect zicht bieden in meerdere situaties. Flevo Optiek geeft u graag advies over het juiste Varilux brillenglas voor u.''

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 17 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 18 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 18 uur geleden