Leerlingen Sint Gregorius onthullen kunstwerken bouwplaats

Algemeen

DRONTEN - Alle leerlingen van de katholieke basisschool Sint Gregorius verzamelden zich donderdagmiddag bij de bouwplaats naast hun school. Gezamenlijk onthulden ze hun kunstwerken waar ze de afgelopen weken aan gewerkt hebben.

Mateboer Bouw BV, die in opdracht van Oost Flevoland Woondiensten (OFW) de modernisering van 137 woningen uitvoert, heeft samen met Sint Gregorius bedacht om in het kader van de kunstprojectweken van de basisschool de bouwplaats op te laten fleuren door de leerlingen.

Houten platen

Mateboer Bouw heeft de basisschool een aantal houten platen geleverd, die de afgelopen weken beschilderd zijn door de leerlingen. Deze kunstwerken hangen nu aan de hekken rondom de bouwplaats. In totaal hebben de leerlingen acht kunstwerken gemaakt, die gebaseerd zijn op beroemde schilders of kunststromingen: Van Gogh, Mondriaan en Cobra.

Het eerste kunstwerk werd onthuld door de jongsten van de school. Twee kinderen werden door sterke bouwvakkers opgetild om het doek van het kunstwerk te halen. ,,De leerlingen van groep acht zijn vanochtend nog naar het van Gogh museum in Amsterdam geweest, maar met onze eigen kunstwerken hoef je helemaal niet meer naar Amsterdam. Nu hebben we ons eigen museum'', aldus een lerares.

In de steigers

In de eerste week van februari is Mateboer Bouw in opdracht van OFW gestart met de modernisering van de 137 oudste woningen in Dronten-Centrum. Inmiddels staat de Koggestraat en een deel van de Schouwstraat al volledig in de steigers.

Nadat het oude metselwerk is verwijderd, is bij de eerste blokken al gestart met het aanbrengen van het nieuwe metselwerk. De binnenzijde van de woningen wordt in twee fases uitgevoerd; eerst de badkamer en daarna het toilet en de keuken.

De doorlooptijd van de werkzaamheden per woning is acht weken. Naar verwachting is het hele project begin 2016 afgerond.